Da li ste i koliko imali problem sa hakerskim napadima?

Da li vam je nekada antivirus program izbacio crveno upozorenje da nešto što ste skinuli ima virus? Da li uopšte znate koliki problem malware sadržaj može da napravi vašem kompjuteru i iz kog razloga niste dovoljno dobro zaštitili svoj kompjuter?

Ako ste pomislili ono što i ja nekada pomislim, a to je da me jako mrzi da se bavim tim "glupostima", onda bi trebalo da znate da će u celoj priči najviše patiti vaš novčanik. Ako vam to ne predstavlja neki problem, zavidim vam, ali ako predstavlja problem, pošto 400 ili 500 evra za solidan laptop nikako nije malo, onda bi trebalo da obratite pažnju na sledeće podatke.

Oko 33,7 odsto korisnika interneta u Srbiji od početka ove godine suočilo se sa bar jednim pokušajem hakera da im inficiraju podatke malverom - podaci su stručnjaka za bezbednost kompanije Kaspersky.

Najčešće targetirane kampanje u našem regionu pripisuju se grupama CactusPete, Sofacy i GazaTeam.

U svakom slučaju, trebalo bi da obratite pažnju i na antivirus programe. Samo određeni programi koji su besplatni mogu da pruže solidnu zaštitu, dok su neki zapravo malware programi koji služe za krađu privatnih podataka. Neki od dobrih programa su: Panda, Avira, Sophos, Kaspersky, Bitdefender.

Autor: redportal.rs / Tanjug

#Antivirus

#IT

#Kompjuter

#Laptop

#PC