Zaplenjeno čak 72,9 kilograma kokaina

Dubrovačka policija je u subotu uveče uhapsila tri lica koja su iz kontejnera sa voćem vadili skoro 73 kilograma kokaina visokog kvaliteta koji je dovezen iz Južne Amerike u luku Ploče. Luka Ploče se nalazi na pola puta između Makarske i Dubrovnika.

Uhapšena lica imaju 35, 41 i 47 godina starosti i protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje droge. Istraga je trajala više meseci, a u trenutku hapšenja je kod ovih lica pronađeno 60 paketa kokaina ukupne težine 72,9 kilograma kokaina. Direktor Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica istakao je da je u pitanju izuzetno čist kokain.

U poslednjih nekoliko meseci je kod luke Ploče razbijeno nekoliko kriminalnih grupa koje su pokušale da unesu kokain. Zbog toga sada postoji otvorena sumnja da je Hrvatska ulaz za južnoamerički kokain na evropsko tržište. U poslednja 2 hapšenja u luci Ploče zaplenjeno je 113 kilograma kokaina.

Policija još uvek ne otkriva identitet uhapšenih muškaraca. Kako nezvanično saznaje vecernji.hr, reč je o dvojici muškaraca iz doline Neretve i jednom Zagrepčaninu. Od trojice muškaraca, dvojica rade kao lučki radnici u Pločama. Da bi sve bilo još zanimljivije, skladište u kom su uhapšeni ovi muškarci u vlasništvu je Katarine Ujdur koja je bivša gradonačelnica Metkovića, međutim, nezvanično se navodi da ona nema nikakve veze sa kokainom i krijumčarenjem droge.

Kada bi se ova droga prodavala na veliko, cena kokaina po kilogramu bi iznosila između 35.000 i 40.000 evra. To znači da bi za celu količinu zaplenjenog kokaina krijumčari mogli da inkasiraju između 2,55 i 2,9 miliona evra. Kako iz hrvatske policije navode, ova droga bila je namenjena za hrvatsko i evropsko tržište, a svemu je prethodilo povezivanje ova 3 lica sa nepoznatom osobom iz Ekvadora.

Autor: redportal.rs

#73 kg kokaina

#Hrvatska

#Luka Ploče

#kokain