Omogućiće građanima direktan kontakt sa lekarima

SARAJEVO: U Domu zdravlja Centar u Sarajevu danas je sa radom počeo 1. Kovid kol-centar, koji će omogućiti građanima pozitivnim na koronavirus direktan kontakt sa lekarima, koji će im po potrebi dati uputstva o narednim koracima u lečenju, preneo je portal Klix.ba.

Na otvaranju 1. ovakvog objekta prisustvovali su ministar zdravlja Kantona Sarajevo Haris Vranić, direktorka JU Dom zdravlja Amela Kečo i koordinator projekta Ademir Spahić.

U obraćanju medijima ministar Vranić naglasio je kako je otvaranjem ovog centra pacijentima omogućeno da odmah dobiju adekvatan odgovor od lekara. Naveo je:

Ministarstvo zdravlja i Vlada KS su opredeljeni da počnu menjati urušeni zdravstveni sistem. Novi menadžment je na zahtev ministarstva već u roku 5 dana obezbedio kol-centar za pacijente iako smo na njega čekali duži period. Pacijenti su sada u mogućnosti dobiti odmah adekvatan odgovor od lekara.

Takođe, istakao je kako će se u toku naredne sedmice otvoriti još jedan punkt za drive in testiranje u opštini Novi Grad, kao i kol-centar za hronične bolesnike.

Prisutnima se obratila i direktorka JU Dom zdravlja KS Amela Kečo. Istakla je kako će se linije u ovom kol-centru za građane Ilijaša, Vogošće i Hadžića uspostaviti od ponedeljka, te je još jednom apelovala na građane da se pridržavaju mera. Rekla je:

Moram istaći da mi sa jučerašnjim danom imamo 86 ljudi koji opslužuju kovid ambulante a koji su u samoizolaciji. Tu smo prepolovljeni. Molim za strpljenje, jer pokušavamo da uspostavimo dosadašnji sistem, koji nije funkcionisao.

Prisutnima se obratio i koordinator projekta Ademir Spahić, koji je kratko naglasio kako je Vlada prepoznala da između domova zdravlja i vlasti mora postojati jedinstveno telo za koordinaciju.

Na kraju, naglašeno je kako svi građani zaraženi koronavirusom mogu kontaktirati sa kol-centarom pozivom na broj telefona 081/920-333, te će tako stupiti u direktan kontakt sa lekarima, koji će im po potrebi izdati uput za PCR testiranje i dati uputstva o daljim koracima.

Autor: klix.ba / redportal.rs

#COVID-19

#Maske

#Sarajevo

#Vakcina

#korona

#koronavirus

#kovid kol-centar

#vakcinacija