Popušta se sa zdravstvenim merama

KALIFORNIJA: Kalifornija popušta sa zdravstvenim merama za sprečavanje širenja koronavirusa, te bi Diznilend i drugi zabavni parkovi, kao i stadioni, mogli početi s otvaranjem od 1. aprila, ako se ispune određeni uslovi.

Ova odluka je usledila nakon intenzivnog pritiska iz zabavnih parkova, ali i zbog brzog pada slučajeva koronavirusa u ovoj državi, koja je teško pogođena epidemijom tokom zime.

- Zahvaljujući ovim poboljšanjima, Kalifornija može sigurno i postupno da počne otvarati određene aktivnosti, posebno one koje se odvijaju na otvorenom i gde je moguće nošenje maski - rekao je Mark Gali iz Ureda za zdravstvo te savezne američke države, javlja CNN.

Zabavni parkovi biće otvoreni ako se područje u kojem se nalaze više ne svrstava u takozvanu ljubičastu zonu, najviši nivo rizika prema kalifornijskim kriterijumima.

Foto: Unsplash.com/Valentin GIRARD

Orange County, u kojem se nalazi Diznilend, i Los Anđeles, gde se nalazi Universal Studios, i dalje su klasifikovani kao "ljubičasti", ali bi mogli postati crveni u roku od nekoliko nedelja.

Kada budu proglašeni "crvenom zonom", moći će da prime 15% od uobičajenog kapaciteta, a samo će stanovnici Kalifornije moći odmah da imaju pristup tim parkovima.

Stadioni i drugi objekti na otvorenom moći će da otvore vrata za sportska takmičenja ili koncerte, bez obzira na lokaciju. Dopušteni broj posetilaca, opet ograničen na stanovnike Kalifornije, zavisiće od nivoa rizika.

Diznilend i drugi kalifornijski tematski parkovi zatvoreni su od sredine marta 2020. godine.

Autor: redportal.rs

#Diznilend

#Kalifornija

#otvaranje