Reč je o pametnoj komediji iz koje se izvlači neko naravoučenije

Kako prenosi timocka.rs, uz poštovanje mera zaštite od korona virusa, u zaječarskom pozorištu počeo je rad na predstavi Pokondirena tikva Jovana Sterije Popovića u režiji Olivere Viktorović Đurašković, koja tumači i jednu od uloga u predstavi. Pored Olivere u komediji igraju: Nataša Petrović, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević, Predrag Grbić, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević.

- Posebno mi je drago što režiram "Pokondirenu tikvu" u Zaječaru, gradu Zorana Radmilovića, gradu koji smatram teatarski vrlo značajnim u Srbiji. Naravno, kao i sva pozorišta i zaječarsko je imalo različite faze, ali generalno mislim da ovde postoji jedan dragocen ansambl i jedna dobra pozorišna energija, koju sam osetila s obzirom da sam asistirala Hubaču kad je rađena "Čučuk Stana" i boravila u Zaječaru krajem septembra i početkom oktobra prošle godine, kao i za vreme Festivala "Dani Zorana Radmilovića". Zaista izuzetno cenim i poštujem sve ono što se ovde radi i mislim da postoji prava pozorišna atmosfera - ističe rediteljka predstave Olivera Viktorović Đurašković.

Rediteljka predstave dodaje da je reč o pametnoj komediji iz koje se izvlači neko naravoučenije.

- Reč je o pametnoj komediji iz koje se izvlači neko naravoučenije. Svako vreme ima svoju "Pokondirenu tikvu" pa tako i naše vreme ima "Pokondirene tikve" bilo da su one u muškom ili ženskom obliku. Naravno, ovde se radi o ženi, o Femi, područje je Vojvodina, ali i to je sve matrica po kojoj to može da se desi bilo gde, u Zaječaru, Negotinu, Kruševcu Nišu, Beogradu, Subotici, Somboru, sasvim svejedno. Potpuno sam sigurna da su to svevremenske komedije. Prošle su tolike godine od smrti Nušića i Sterije, a njihove komedije i problemi koje tretiraju u njima su njihova iskustva iz onog vremena koja su na duhovit način prenesena na scenu. Sada se to isto dešava, ali u nekom drugom pakovanju, tako da Fema i ministarki ima koliko hoćete. Ovaj ansambl ima finu podelu za tu komediju i mislim da neke kolege glumci koji su sada u naponu snage imaju prostora da se kako bih rekla "puste". Jako mi je važno da svako od glumaca izvuče svoj maksimum, a moj zadatak je da ih navedem da se to desi. Nije zadatak reditelja samo da aranžira stvari već da izvuče iz glumaca ono što je najbolje za komad - kaže rediteljka predstave Olivera Viktorović Đurašković.

Autor: timocka.rs

#Pokondirena tikva

#Pozorište Zorana Radmilovića

#Zahečar

#pozorište

#predstava