Sjajan gest supertalentovanog igrača

Nikada više novca u fudbalu nije bilo. Klubovi dovode jednog igrača za više od 100.000.000 evra, što je pre samo 15 ili 20 godina bilo domen naučne fantastike. Fudbaleri imaju basnoslovne ugovore po kojima zarađuju novac nedokučiv običnom čoveku. Ta činjenica međutim neke fudbalere ne sprečava da iskažu svoju društvenu odgovornost i solidarnost sa najugroženijim članovima društva.

Markus Rašford, fudbaler Mančester junajteda, u nekoliko navrata je već pomagao najugroženijima. Međutim, sada je pokušao da u saradnji sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva da vaučere gladnoj deci, što je Vlada odbila. Takav potez je naterao mladog fudbalera da šeruje na svom Tviter nalogu sve one koji su spremni da izađu u susret ovoj plemenitoj ideji.

Tviter profil Markusa Rašforda je bukvalno pun objava, gde su se čak i gradske vlasti odazvale ovom pozivu i krenule da daju vaučere za najmlađe. Javili su se Liverpul, Birmingem, Mančester, Hal, Jeovil, Lids, Šefild, Linkoln, Votford, itd. Ovakvom talasu solidarnosti prethodio je javni poziv Rašforda svima:

IZVOR: TW / @MarcusRashford

Potez Markusa Rašforda je izazvao opšte oduševljenje, a prenosimo Vam samo neke od pohvala za čoveka čiji primer treba da se sledi:

IZVOR: TW / @brfootball

IZVOR: TW / @FabrizioRomano

Još jednom, kapa dole za ovog mladog čoveka.

Autor: redportal.rs

#Mančester Junajted

#Rašford

#Solidarnost