Kaman-22 ne podseća u velikoj meri na svog prethodnika Kaman-12 😎

Iran je predstavio svoju najnoviju bespilotnu letelicu (UAV) Kaman-22, koja je nadogradnja postojećeg UAV Kaman-12. Kaman-22 je sličan američkom UAV Predator MK-1 i Reaper MK-9, ali u ovoj fazi je teže reći jer iranska vojska nije delila mnogo slika. Kaman-22 ima domet od 3.000 km. Tasnim, lokalna novinska agencija, izvestio je da je UAV u završnom stanju proizvodnje.

On bi mogao nositi oko 300 kg eksploziva, navodi The Defense Post, i profesionalci se već obučavaju za upravljanje dronom. Osim toga on će navodno biti sposoban da nosi sve vrste tereta sa veoma dugim trajanjem leta i imaće mogućnost da identifikuje, nadgleda i prikuplja informacije i fotografiše udaljene ciljeve ako je verovati general Aziz Nasirzadeh, komandant vazduhoplovnih snaga Islamske Republike Iran (IRIAF).

IZVOR: YT / euronews (in English) 

Od karakteristila koje su poznate, ovaj avion poseduje rep u obliku slova V, trbušno peraje, ravna krila sa prevrnutim vrhovima, mini krila i trap za sletanje koji izgleda kao da je fiksiran i da se ne može uvući. Oružje je postavljeno ispod krila i to 4 navođene bombe Sadida i 2 klizne bombe Balaban.

Kaman-22 ne podseća u velikoj meri na svog prethodnika Kaman-12 i sličniji je američkom Predatoru MK-1 i Reaperu MK-9, ali za sada nema više informacija.

S obzirom da je 2016. godine, Vazdušno-kosmičke snage Islamske revolucije (IRGC) zarobile američku bespilotnu letelicu MK-1C postavlja se pitanje da li je Iran krenuo stopama američke vojske u vezi sa novom tehnologijom. 😁

IZVOR: TW / @mohshaltouki

Autor: redportal.rs

#Iran

#Kaman-12

#Kaman-22

#Reaper MK-9

#UAV Predator MK-1

#američki predator

#bespilotna letelica