Poboljšanje zdravlja je moguće samo ako uložite malo truda

Kada su joj dijagnostikovali Hašimoto tiroiditis, šefica kuhinje Fibi Lapin, ništa nije prepustila slučaju. Ubrzani rad srca, umor, gubitak kilograma, znojenje specifični su za ovu autoimunu bolest, međutim, uz adekvatnu terapiju i promene u životu, simptomi ove bolesti mogu da se svedu na minimum.

Fibi Lapin je dala 3 načina kako da poboljšate svoje zdravlje i ona mogu da budu ključna:

1. Eliminacija hrane koja može da izazove zapaljenja

Najčešći tip zapaljenja je autoimunski hronični proces koji se zove hronični limfocitni tiroiditis ili Hašimoto tiroiditis. Prvo je eliminisana kafa, šećer i alkohol. Treba ih polako smanjiti, jer npr. nije neophodno da pijete kafu ako legnete na vreme. Uglavno, najbitnije je da izbacite namirnice i ono što vam smeta.

2. Tanjir da bude što šareniji

Potrebno je da svi u svoj režim ishrane ubace što više povrća. Jake, živopisne boje povrća su naznake o antioksidantima, ali i o kvalitetnim hranljivim sastojcima koje su neophodni telu. Moj favorit je kurkuma koja ima i antiinflamatorno dejstvo.

3. Bez industrijskih preparata za lepotu

Pored hemije za kuću, razne kreme i mleka za telo trebalo bi izbeći. Ukoliko nisu na prirodnoj bazi preparati, oni mogu da izazovu vremenom značajne zdravstvene probleme.

Autor: Novosti magazin / redportal.rs

#Hašimoto tiroiditis

#lepota

#zdravlje