Gradske vlast navode da su požari glavni problem

Stolar iz Toronta Kalil Sivrajt do sada je pravio mala skloništa za beskućnike koji žive u ovom gradu, međutim, vlasti grada Toronta smatraju da su ova skloništa opasna.

Njegov rad na izgradnji malih skloništa za beskućnike u toku pandemije koronavirusa dobio je veliku podršku javnosti, ali pojavilo se pitanje požara koji su se u poslednje 2 godine povećali za 250%.

Grad Toronto je podneo zahtev za zabranu putem nadležnog suda u Ontariju 12. februara, a u tom zahtevu se ističe mogućnost paljenja drvenih konstrukcija i odvraćajući efekat skloništa na želju ljudi bez doma da se prebace iz kampova u gradske stanove.

Portparol grada Toronta, Bred Ros, rekao je za VICE da je zabrana u skladu sa postojećim zakonima koji zabranjuju izgradnju ilegalnih građevina, a u koje spadaju šatori ili skloništa na zelenim površinama, trotoarima, putevima, itd.

Iz grada Toronta dodaju da prihvatilišta i sistem zbrinjavanja beskućnika radi blizu maksimalnog kapaciteta, na šta aktivisti organizacija za pružanje pomoći beskućnicima govore da je sklonište hitno rešenje za stanovanje i da skloništa ne bi trebalo da budu zabranjena.

Autor: vice.com / redportal.rs

#Kanada

#Požar

#Toronto

#beskućnik