Psi dobijaju drugu šansu za život ❤

Kamion koji je prevozio ukupno 61 psa, nagurane u male kaveze, presretnut je na svom putu ka klanici u gradu Kampong Čem u Kambodži. Kako prenosi sajt dobrotvorne organizacije Four Paws, kamion su zaustavili ljudi iz Pokrajinskog odeljenja za poljuprivredu u saradnji sa lokalnim komesarom policije.

Foto: Printscreen /FOUR PAWS/KIM CHHAY

Ovo presretanje je prvo koje je sprovedeno uz pomoć Vlade u Kambodži, nakon što je donet zakon protiv upotrebe psećeg mesa koji je usvojen 2020. godine.

Foto: Printscreen /FOUR PAWS/KIM CHHAY

Nakon što su ih spasili, psi su pušteni da protegnu noge, a trenutno su pod nadzorom Four Paws organizacije koja zajedno sa volonterima spasilačkih ekipa sarađuju i obezbeđuju medicinsku pomoć i hranu svim psima.

- Svi psi su mladi i pokazuju znake umora, od toplote i dehidracije. Nismo sigurni koliko dugo su u ovim kavezima, ali svi su bili ekstremno gladni. Verovatno nisu jeli danima. Pripremamo mesta na kom će psi biti bezbedni i zbrinuti dok im ne nađemo domove. Nadamo se da će ovo poslati jasnu poruku svima koji prevoze i kolju pse za hranu - rekla je veterinarka dr Ketrin Polak.

Foto: Printscreen /FOUR PAWS/KIM CHHAY

Organizacija Four Paws radi na tome da se zaustavi korišćenja psa u ove svrhe, ne samo u Kambodži, već u kompletnoj jugoistočnoj Aziji.

Autor: people.com / redportal.rs

#Azija

#Kambodža

#Klanica

#Meso

#pas