SVAKI PUT 😱

Mrežama je počeo kao vatra, i poprilično panično, da se širi video zubara koji je priznao da svi zubari ZNAJU. Sve je počelo sa otkrićem jedne devojke na TikToku, koja je napravila video pod imenom "upravo sam otkrila da zubari znaju kada je neko nekoga oralno zadovoljavao".

Haos je nastao kada se na taj video nadovezao profesionalni zubar sa više od 685.000 pratilaca i kratko odgovorio:

Ovo pitanje dobijam često, i da, sve znamo. Objasnio bih kako znamo, ali se plašim da će TikTok to cenzurisati.

Međutim, nekoliko dana kasnije, kada je video apsolutno izgoreo, zubar se vratio da objasni o čemu je reč:

Da kažemo da volite lizalice. Jednu-dve tu i tamo, ništa specijalno. Ali recimo da baš volite lizalice, i da ih često kupujete i da nekada volite po nekoliko u kratkom vremenu ili čak mnogo njih u isto vreme - tu nastaje problem. Dobićete nešto što se naziva Palatalna Petahia - stvaranje modrica i iritacija oralne duplje.

Ovo je, naravno, samo TikTok verzlija, ali postoji i ceo jedan naučni rad koji potpuno podržava izjavu doktora.

Godine 2018. 47-godišnji muškarac je došao na rutinsku kontrolu zuba kod svog zubara. Tada je otkriveno da poseduje otvorene lezije na nepcu i na krovu usne duplje (prostor gornje vilice iznad jezika). Pacijent nije osetio nikakve neprijatnosti.

Tokom ovakvih pregleda otkrivaju se svakave vrste lezija (jer dosta njih može da ima koren u deficitu gvožđa u krvi), pa su pogledali njegov medicinski karton.

U stilu pravog naučnog rada i kliničkog izveštaja, objašnjenje o stanju pacijenta je započeto definicijom, ni manje ni više, oralnog seksa. 😂😂😂 Na koju se nadovezalo stručno objašnjenje porekla povreda 🤣🤣🤣:

Felacio se definiše stimulacijom muškog penisa partnerovim ustima. I može biti praksa svih odraslih osoba. Praksa je postala popularna, posebno među mlađima, jer se smatra mnogo sigurnijom varijantom seksa. Kontakt usne duplje i glansa (vrha penisa) može da izazove hematome usled traume izazvane trenjem, pritiskom i širenjem krvnih sudova u usnoj duplji, koje nastaje stvaranjem negativnog vazdušnog pritiska proisteklog iz sisanja.
pročitajte još

BDSM 💕💕💕

Naravno, pacijent koji je došao na svoj pregled je priznao da je imao vispreni oralni seks 3 dana pre dolaska u zubarsku ambulantu.

Tim istraživača je dodao, za kraj, da je ovakav tip lezija čest kod osoba koje praktikuju felacio.

Lečenje od lezija se suštinski svelo na obaveštenje da nije ništa o čemu bi trebalo brinuti. One se vremenom same zaleče i ne mogu voditi do bilo kakvih komplikacija. Najveća tegoba koja može da vam se dogodi od lezija jeste da imate jedan veoma "čudan" razgovor sa zubarom. 😄

Autor: James Felton / redportal.rs

#Felacio

#Oralni seks

#seks

#usta

#zubar