Dejo bez dlake na jeziku

Očekivanja koje javnost u Srbiji ima od novog selektora fudbalske reprezentacije uvek su velika, naročito kada na klupu nacionalne selekcije sedne legenda poput Dragana Stojkovića Piksija.

Šta o njegovom izboru za selektora misli jedna od najvećih fudbalskih legendi sa ovih prostora Dejan Savićević, imali smo priliku da vidimo u njegovim odgovorima na pitanja Informera.

Čini se da popularni Dejo ima potpuno poverenje u svog bivšeg saigrača iz Crvene zvezde i reprezentacije da je pravi čovek za ono što srpskom nacionalnom timu treba, a to je autoritet koji će zavesti red.

- Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi. On je pravi čovek da reprezentativcima probudi patriotizam i osećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji poseduje, sigurno bi se plasirala na prvenstvo Evrope. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije. Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i reši pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava mešanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: "Ovaj mora da igra zbog menadžera" - rekao je Dejan Savićević za Informer.

Savićević je izneo mišljenje u svom stilu, bez dlake na jeziku, a relevantnost njegovih reči još je veća ako znamo da se Savićević već oprobao kao selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.

- Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu, i zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice - kazao je Dejo.

Navijači Srbije se nadaju da će Piksijev selektorski mandat ipak biti upamćen po boljim rezultatima od Dejovog.

- Iza Piksija su trenerske epizode u Japanu i Kini. Dakle, prvi put će se susresti sa ozbiljnim takmičenjem u evropskom fudbalu - navodi Savićević moguće probleme za Stojkovića na klupi Srbije.

Savićević je naglasio da je početak najvažniji, pogotovo što je voljom žreba Srbija prinuđena da se odmah na početku kvalifikacija u Beogradu sretne sa oba najvaće rivala u grupi, Irskom i Portugalom. Ukoliko se počne kod kuće sa lošim rezultatima protiv direktnih konkurenata, kraj se naslućuje...

- Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dve oštrice. Ako bude išlo dobro Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće. Uveren sam da će brzo da se uklopi, nema veze što je dugo živeo van Srbije. Vrlo je važan start kvalifikacija. Retko se dešavalo da se loše počne, a dobro završi - rekao je Savićević.

pročitajte još

NAJAVA: Liga šampiona!

pročitajte još

DONČIĆ odličan!

Autor: redportal.rs

#Dejan Savicevic

#dejo

#dragan stojkovic

#izbor piksija

#izbor za selektora

#piksi

#savicevic

#selektor