Policija je danas uhapsila osam policijskih službenika i trojicu građana zbog sumnji u nezakonite radnje, saopšteno je iz policije.

Policija je danas uhapsila osam policijskih službenika i trojicu građana zbog sumnji u nezakonite radnje, saopšteno je iz policije. 

Uhpšeni su policijski službenici službenici G. Z., S. M., M.Lj. i O. M. (Centar bezbednosti Nikšić), policijski službenici T. L. i B.V. (Odjeljenje granične bezbednosti H.Novi), policijski službenik P. I. (Odeljenje bezbednosti Kotor), policijski službenik pripravnik D. N. (Centar bezbednosti Budva), kao i građani Đ.N., M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog, piše portal Volim Podgoricu.

- Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovalo operativnu akciju koja je sprovođena u prethodnom višemesečnom periodu i bila usmerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primeni policijskih ovlašćenja - navode iz policije. Dodaju da na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Višem državnom tužilaštvu Podgorica podnelo Izveštaj - krivičnu prijavu protiv 10 policijskih službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih dela primanje mita iz čl. 423 Krivičnog zakonika Crne Gore, zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 Krivičnog zakonika Crne Gore i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl. 405 Krivičnog zakonika Crne Gore, kao i protiv 5 građana (3 crnogorska i 2 strana državljanina) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela davanje mita iz čl. 424 Krivičnog zakonika Crne Gore i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita iz čl. 423 Krivičnog zakonika Crne Gore.

- U toku današnjeg dana, postupajući po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica, povodomnavedenog predmeta, Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sanadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo je niz mera i aktivnosti koje surezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedenipostupajućem državnom tužiocu - zaključuju iz policije. 

Autor: Volim Podgoricu

#Kriminalci u policiji

#hapšenje

#policija

#policijska akcija