Ne kaže se za džabe množe se ko bubašvabe 🐜🐜🐜

Seks-kanibalizam je dobro dokumentovana pojava među insektima i paucima. Najpoznatiji primeri su crne udovice i bogomoljke. U ovim slučajevima jedan partner u ekstazi kanibalizuje drugog (uglavnom ženka mužjaka 😏), tako da samo jedna strana ima benefite ovog ponašanja (jer je druga strana mrtva 🙄).

Ali nova istraživanja, objavljena u naučnom časopisu Ethology, pokazuju da postoje slučajevi gde oba partnera učestvuju u tzv. kopulacionoj ishrani i da i dalje nakon toga žive srećno do kraja života, u dobru i u zlu, bez uobičajene tragične nuspojave - smrtI partnera usled nekontrolisane krvožednosti inicirane odličnim seksom. 🤯

Šampioni ove vrste fetiša su Salganea taiwanensis, iliti po naški - bubašvabe.

Ove bube su žestoko monogamne, tako da žive zajedno i pare se samo međusobno celog života. Svakodnevica ovih bubašvabica nije ništa drugačija od drugih insekata njihove vrste. Svaki dan sakupljaju hranu, jedu, sakupljaju hranu, hrane decu, i tako ukrug. Reklo bi se kao da su neka mala porodica iz predgrađa (doduše, porodica sa nekoliko hiljada dece 🤭).

Međutim, kada dođe do solo vremena za mamu i tatu, bubašvabe se pretvaraju u prave male seks-demone. Osim što se razvratnički pare, jedno drugom gustiraju delove tela. 🤯 Posebno se fokusiraju na krila, koja proždiru u celosti. Prema naučnicima, to čine kako bi "pojačali šansu" jedno drugom da ostanu na jednom mestu i, samim time, zajedno podižu decu.

Drugim rečima, odgrizem ti krila da ne možeš nigde da odeš. Brak 1/1. 🤭

Žrtvovanje krila zarad seksa ne čini pojedinačno jedinku jačom, ali jačaju gene svih bubašvaba na duže staze. Bez krila bubašvabe ne mogu više da lete, što eliminše mogućnost da će daleko da odmaknu i da susretnu neku drugu bubašvabu/bubašvabicu (?), koja će mu/joj zapasti za oko. Takođe, ždranje krila u ekstazi tera obe strane da zavise jedna od druge u pronalaženju hrane, što još više solidifikuje njihov brak. 👰🍴🤵

Studija koautora Haruke Osakija, biologa na Univerzitetu Kjušu u Japanu, prvi put je predstavila dokaze o ovom aktu. On je primetio da su velikom broju jedinki izgrizena i oštećena krila. Ali je to prvi put pripisao predatorima. Međutim, usledio je sveopšti šok kada je otkrio da su sve rane nastale u aktovima međusobnog seksualnog kanibalizma.

Još gore, kada je uzeto nekoliko primeraka da bi se načinio test koji će potvrditi ovu pretpostavku, ne samo da su krila bila oštećena nakon seksa - sva su bila proždrana kompletno. Takođe, sama krila nemaju nutritivnu vrednost, tako da ovo ne čine da bi došli do hranjivih materija. 🤯

Postoji još jedna činjenica koja odvaja ove male perverznjake od ostalih bubašvaba. Oni su jedina zabeležena vrsta od svih koja ovo čini. Zapravo su nešto poput daljih rođaka "normalnih" bubašvaba, koji su u svemu isti osim što, takoreći, poseduju sex dungeon u podrumu svoje kuće i redovno letuju u Amsterdamu ili na Tajlandu.

Još uvek se ne zna tačno zašto oni ovo čine, jer ipak benefiti letenja su mnogi i zaista je čudno što je ovakav mod seksualnog ponašanja uopšte usvojen toliko da je postao nasledan nagon.

Mi u redakciji, posle duge debate, složili smo se da su oni jednostavno stari fetišari koji su se izdvojili od normalnih i sada vode srećne i uspešne živote. 🥰

Autor: redportal.rs

#BDS

#Bubašvabe

#Erotika

#Kanibalizam

#Perverzija

#Zoologija

#fetiš

#seks