Ispred jedne automehaničarske radnje pronađeno 6 pasa, od kojih je jedan uginuo od hladnoće

Snežna oluja širom SAD nastavlja da razara države, a među pogođenima ove nepogode, našle su se i životinje.

Vlasti u oblasti Hjustona u Teksasu, zajedno sa istražiteljima primaju veliki broj poziva građana, povodom kučića i mačića koji se nalaze na ulicama bez hrane, sa zaleđenom vodom, nakon što su ih, kako se veruje, vlasnici ostavili na ulici.

Jedan čovek suočiće se sa tužbama, nakon što su ispred njegove kuće pronađeni psi koji su ostavljeni na ekstremno niskim temperaturama. The Houston Humane Society kaže da su psi ozbiljno neuhranjeni, dok jedan ima polomljenu vilicu. Na drugoj lokaciji u Teksasu ispred automehaničarske radnje, pronađeno je 6 pasa, od kojih je jedan uginuo.

Milioni ljudi u Teksasu su suočeni sa jakim, snežnim olujama koje su dovele do ekstremno niskih temperaturi, nestanka struja, nestašice vode i pucanja cevi u kućama. Vlast je izdala upozorenje da se psi ne ostavljaju napolju bez nadzora.

- Zakon Teksasa je takav da ste obavezni da uvedete psa unutra tokom ozbiljne vremenske nepogode. Ilegalno je da vezujete kuče napolju po ovim uslovima. Članovi organizacije Animal Cruelty Task Force je spreman da reaguje - izjavio je Ed Gonzalez, šerif policije.

U Teksasu su usnimljeni neverovatni prizori, ptice koje su se smrzle na granama, zaleđeno jato riba, veliki broj kornjača je spasavan od hladnoće, desetine šimpanzi je uginulo u zoološkim vrtovima itd. Temperatura je dostigla -18 stepeni celzijusa, što je najniža temperatura ikada zabeležena u Teksasu. Broj ljudskih žrtava svakim danom raste, kao i broj incidenata vezanih za nepogodu. Jedna baka i troje dece poginulo je nakon što su zapalili svoju kuću u nameri da se ugreju.

Vlasti su pod velikim pritiskom javnosti i suočavaju se ozbiljnim kritikama zbog lošeg upravljanja krizom, budući da se situacija u međuvremenu i pogoršala.

Autor: yahoo.com / redportal.rs

#Oluja

#SAD

#Teksas

#ljubimci

#mačka

#pas

#sneg