Uskoro film rađen po knjizi Srpsko srce Johanovo

Šta se dešavalo te 1999. godine na području Kosova i Metohije kada je proglašen mir? Kakve stravične događaje krije takozvana Žuta kuća? Ko stoji iza trgovine ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji? I ko je Nemac koji u grudima nosi Srpsko srce su pitanja na koja nam je odgovorio pisac knjige Srpsko srce Johanovo Veselin Dželetović.

Pesnik, novinar, pisac i predsednik Udruženja pisaca Poeta Veselin Dželetović kroz svoju knjigu opisao je jedan od stravičnih događaja trgovine ljudskim organima, koji su se desili u Žutoj kući u Albaniji. Priča o Nemcu, koji je spletom sudbinskih okolnosti dobio srce zarobljenog i ubijenog Srbina, pa potom usvojio njegovog sina, neće vas ostaviti ravnodušnima.

Nakon velikog uspeha koji je knjiga doživela, čak 15 izdanja i više od 12 prevoda na svetske jezike, sledi ekranizacija događaja u vidu filma, za koji će biti angažovana američka i srpska produkcijska kuća.

Foto: redportal.rs/M.V

Od Veselina Dželetovića, tokom intervjua, saznali smo da je glavna srpska uloga pripala Milošu Bikoviću, da su na filmu već angažovana 4 dobitnika Oskara, kada počinje snimanje filma i na kojim lokacijama će se ono odvijati.

Pisac knjige Srpsko srce Johanovo za Redportal.rs otkrio je i kako sada živi narod na Kosovu, prepričao još nekoliko stravičnih događaja koji su zadesili srpski narod sa Albancima i izjavio da veruje da će se Srbi jednom vratiti na Kosovo sa koga su proterani.

Ceo intervju sa Veselinom Dželetovićem i detalje o filmu Žetva, možete čuti u videu ispod:

IZVOR: YT / redportal RS

Autor: redportal.rs

#Albanija

#Kosovo

#Srbin

#Srpsko srce Johanovo

#film

#knjiga

#miloš biković

#nemac

#veselin dželetović

#žetva