Na aerodrom u Podgorici sleteo avion Vlade Srbije kojim su dopremljene ruske vakcine Sputnjik V, koje je Srbija donirala Crnoj Gori

Na aerodrom u Podgorici sleteo je avion Vlade Srbije kojim su dopremljene ruske vakcine Sputnjik V, koje je Srbija donirala Crnoj Gori.

Premijerku Srbije Anu Brnabić na aerodromu je dočekao premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Brnabić: Želimo da gradimo mostove bratstva sa Crnom Gorom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo što je u prilici da u ime građana Srbije i države uruči donaciju vakcina protiv koronavirusa Crnoj Gori ističući da na ovaj način Srbija želi da otvori novo poglavlje u odnosima 2 zemlje.

- Ovim želimo da odnosi budu između 2 naroda kao između braće i sestara, najboljih i najvećih prijatelja. Želimo da gradimo mostove bratstva i prijateljstva sa Crnom Gorom - poručila je Brnabić na podgoričkom aerodromu gde je predala crnogorskom kolegi Zdravku Krivokapiću prvih 2.000 doza ruskih vakcina Sputnjik V.

Foto: Pixabay.com/Free use

Krivokapić: Vakcine dokaz poštovanja Srbije prema CG

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da su vakcine Sputnjik V, koje je Srbija donirala toj zemlji, dokaz velikog poštovanja koje Srbija iskazuje prema Crnoj Gori i izrazio nadu da će to biti novi početak razvoja međusobnih odnosa.

- Nadam se da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su jedno vreme bili u zastoju. Moramo da unapređujemo naše odnose u korist naših građana, jer je to naša obaveza - rekao je Krivokapić na aerodromu u Podgorici, nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić predala 1. kontingent vakcina.

Autor: tanjug.rs / redportal.rs

#Crna Gora

#Srbija

#vakcine