Srpski teniser sastaće se sa teniserom iz Kazanja koji je 114. reket sveta

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena! Još samo 2 pobede ga dele od trofeja koji bi mu bio 9. po redu na ovom turniru ukoliko ga osvoji.

On je u četvrtfinalu pobedio nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva sa 3:1 u setovima i to nakon preokreta!

U polufinalu ovog prestižnog turnira očekuje ga duel sa ruskim teniserom Aslanom Karacevim koji je veliko iznenađenje celog turnira!

IZVOR: TW / @AustralianOpen

Rus je kao potpuni autsajder, koji se kroz kvalifikacije plasirao na glavni žreb, dogurao čak do polufinala kao 114. teniser sveta.

Aslan Karacev je najslabije plasirani teniser koji je stigao do polufinala Grend slema u poslednjih 20 godina, odnosno od Vimbldona 2001. godine, kada je Goran Ivanišević napravio senzaciju u Londonu.

IZVOR: TW / @atptour

Meč između srpskog i ruskog tenisera odigraće se za 2 dana, 18. februara, a termin još nije poznat.

Đoković je prokomentarisao novog rivala u sledećem meču:

- Iskreno, nisam ga još gledao kako igra, samo u poslednjem meču sam ga pratio, snažan je fizički, ima odličan bekhend, ruska škola tenisa. Motivisan je sigurno... Ostalo nas je još malo, Karacev je tu i nadam se dobrom meču - rekao je srpski teniser nakon plasmana u polufinale.

Novak se danas po 39. put plasirao u polufinale nekog Grend slem turnira, tu vest je objavio zvanični Tviter profil Australijan opena:

IZVOR: TW / @AustralianOpen

Prvi reket sveta je Australijan open osvojio 2008. , 2011. , 2012. , 2013. , 2015. , 2016. , 2019. i 2020. godine i ukoliko osvoji i ove godine biće to njegova rekordna 9 titula sa ovog prestižnog turnira koji mu nesumnjivo najbolje "leži".

Autor: redportal.rs

#australijan open

#novak djokovic

#polufinale