Posebno sam zainteresovan za pronalaženje partnera koji bi pomogli da se razvije urušena zgrada u centru Beograda.

Specijalni izaslanik bivšeg američkog predsnika Donalda Trampa, Ričard Grenel je u intervjuu za Blic između ostalog rekao da bi voleo da obnovi porušenu zgradu u centru Beograda.

Vratio sam se kući u Los Anđeles i ponovo sam se povezao sa porodicom, pijateljima, sa svojim poslovnim i profesionalnim kontaktima. Napustio sam državnu službu i sada se bavim konsaltingom za privatne kompanije koje proširuju ekonomsku trgovinu između Evrope i Amerike. Takođe sam fokusiran na ekonomsku i političku pomoć regionu Balkana. Ugovor o ekonomskoj normalizaciji potpisan u Vašingtonu sada treba investitorima iz privatnog sektora da pomogne u razvoju projekata. Posebno sam zainteresovan za pronalaženje partnera koji bi pomogli da se razvije urušena zgrada u centru Beograda (Generalštab, prim. nov.) u kojoj je nekada stajalo Ministarstvo odbrane. Ova zgrada podsea ljude na prošlost, a ne na sadašnje prijateljstvo Amerike i Srbije i našu zajedničku budućnost. Takođe sam prihvatio poziciju na velikom američkom univerzitetu Karnegi Melon.

O premijerki Ani Brnabić, Grenel ima posebno lepo mišljenje.

Foto: VLADA SRBIJE

Jedna posebna prijateljica je premijerka Ana Brnabić. Praktično sam je proganjao i naterao da mi bude prijatelj. Ana me je posetila u Berlinu i redovno razgovaramo. Srpski narod ima tu sreću da je ima za svog predstavnika. Ona poznaje toliko ljudi u privatnom sektoru i poštovana je širom sveta.

Autor: Blic

#Grenel

#Srbija

#brnabic