Plakati sa likom stradale žene Ivanke Mićić postavljene na više lokacija u gradu

Minulog vikenda na više mesta u Loznici osvanuli su veliki plakati sa likom Ivanke Mićić iz Tršića koja je u 62. godini izgubila život nesrećnim slučajem, 28. januara u večernjim satima.

Pored slike nastradale žene, na plakatu je pitanje: Zašto, zašto nisi stao da mi pomogneš? Iza ovoga, najverovatnije, stoje njeni bližnji, a pitanje je upućeno još uvek nepoznatom vozaču koji je u večernjim satima, oko 20 i 15 č, dok se Ivanka kretala od klubačkog groblja ka Tršiću, naleteo na nju s leđa.

Auto ju je udario da bi se potom udaljio se sa mesta nesreće u pravcu Tršića. Tada je obavljen uviđaj, a policija još uvek traga za osobom koja je te noći sedela za volanom.

Povodom ove nesreće danas se na svom sajtu saopštenjem oglasilo Osnovno javno tužilaštvo u Loznici.

- U vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 28.1.2021. godine u mestu Voćnjak, u kojoj je učestvovalo NN vozilo, kojim je upravljalo NN lice, u kojoj saobraćajnoj nezgodi je smrtno stradala jedna ženska osoba čiji su inicijali I. M. (62), Osnovno javno tužilaštvo iz Loznice izdaje saopštenje da je u toku predistražni postupak tokom kojeg se preduzimaju sveobuhvatne aktivnosti od strane OJT Loznica i Policijske stanice u Loznici, u cilju utvrđivanja identiteta NN izvršioca i prikupljanja materijalnih dokaza radi procesuiranja izvršioca krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Кrivičnog zakonika i krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 Кrivičnog zakonika. U cilju interesa istrage OJT Loznica nije u mogućnosti da pruži detaljnije informacije u vezi ovog događaja, te molimo javnost za razumevanje. Nakon prikupljanja pouzdanih dokaza javnost će biti blagovremeno obaveštena - navedeno je u saopštenju OJT.

Prema nezvaničnim informacijama, pregledani su snimci sa kamera na objektima duž ove trase, ali još nema informacije ko je vozač. Pitanje sa plakata upućeno je osobi koja nije stala da pomogne Ivanki, ali je i opomena svima koji voze da paze šta rade dok su za upravljačem i da, ukoliko se i desi neki neželjeni momenat, treba da stanu i pomognu onome koga su povredili.

Zašto, zašto nisi stao da mi pomogneš? pitanje koje opominje i, pre svega, traži odgovor koga za sada još uvek nema.

pročitajte još

NESREĆA KOD UMČARA!

Autor: loznickenovosti.com

#Loznica

#ivanka mićić

#zašto nisi stao