Policija ga je zadržala kako ne bi skočio

Vladan Grahovac (27) iz Raške, ikonopisac optužen da je avgusta 2019. godine ubio Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, pokušao je da izvrši samoubistvo danas po izlasku iz sudnice.

Kako je novinar Novosti video na licu mesta kada je izlazio iz sudnice, Grahovac se zaleteo iz sudnice i hteo da skoči sa trećeg sprata unutar zgrade suda, ali su ga policajci zadržali.

Inače, danas je u Nišu održao završno suđenje. Veštak sudske medicine, koji je radio obdukciju pokojne Jelice, izjasnio se o njenim povredama. Kako je pokazao izveštaj, Jelica je bila mučena satima, a Grahovac joj je nanosio povrede čekićem i nožem.

Podsetimo, tokom suđenja Grahovac je priznao zločin i naveo da se kaje, ali se i pravdao da ima traume iz detinjstva, jer ga je, navodno, otac fizički i psihički zlostavljao kao i da ga je seksualno zlostavljao porodični prijatelj.

Grahovac je nakon hapšenja bio upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je nakon veštačenja utvrđeno da je "uračunljiv i sposoban da učestvuje sudskom postupku".

Autor: novosti.rs

#Niš

#UBISTVO

#samoubistvo

#sud