Nesreća u naselju Starčevica

Radnik koji je juče poginuo pri padu sa krova stambene zgrade u Ulici Save Ljuboje 8 u naselju Starčevica prilikom izvođenja radova je Novica Vuković (1963), vlasnik firme SP Mont iz Laktaša, saznaje portal Banjaluka.com.

Kako nezvanično saznaje navedeni portal, samu nesreću je prijavio sin muškarca koji je nastradao pri padu sa visine oko 17 metara, a do nesreće je došlo kada se Vuković okliznuo i pao.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je u Ulici Save Ljuboje juče oko 11.30 č., prilikom izvođenja radova na krovu stambene zgrade, padom sa zgrade smrtno nastradao radnik Vuković-Mont iz Laktaša, lice N. V., rođeno 1963. godine.

U OJT Banjaluka su naveli:

Uviđaj na licu mesta nezgode obavio je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Marković Siniša, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka, uz prisustvo inspektora zaštite na radu. Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere, kao i veštačenja radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a naložena je i obdukcija tela smrtno nastradalog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Kako su danas saopštili u Policijskoj upravi Banjaluka, policijski službenici su postupili po prijavi da je sa krova stambene zgrade u izgradnji, sa visine oko 17 metara, pao radnik N. V. iz Laktaša.

Lice inicijala N. V. je od zadobijenih povreda preminulo u vozilu službe Hitne medicinske pomoći. U PU Banjaluka su pojasnili:

Od strane policijskih službenika PU Banjaluka i dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka na licu mesta navedenog događaja izvršen je uviđaj.

Obavešten je republički inspektor zaštite na radu, koji je izašao na lice mesta i preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti, dok je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva naložio da se danas izvrši obdukcija.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#Radnik

#SMRT

#Starčevica

#detalji

#pad

#pogibija