Roditelji dečka sada tuže aplikaciju

Aleks Kerns je još u srednjoj školi počeo da koristi aplikaciju za trgovinu akcijama Robinhud. Počeo je da kupuje akcije sa ušteđevinom koju je dobijao za rođendan kao i od sezonskih poslova.

Njegovi roditelji su rekli da su pričali sa Aleksom kako da pametno investira i verovali su da to nema prevelik uticaj na njega. Robinhud je olakšao kupovinu i prodaju za riskantne investicije. CBS je utvrdio da sve što vam treba jeste verifikacija na Robinhudu kako bi trgovali.

- Ne razumem kako su to uopšte dozvolili da se desi - rekao je otac

Aleks je u 11. juna 2020. video na aplikaciji da duguje 730.000 $. Već sledećeg dana dobio je automatsku poruku u aplikaciji da u narednih nekoliko dana mora da plati 170.000 $ kao prvu ratu.

- Mislio je da je upropastio sebi život. Da je nepovratno pogrešio - dodao je otac.

Uspaničeni Aleks je pokušao da kontaktira nekog iz Robinhuda, ali pošto nema broj telefona podrške on je slao 3 mejla kako bi pokušao da razume šta se desilo.

- Pogrešno mi je dodeljeno više novca nego što je trebalo, sve što sam kupio je trebalo da pokrije sa onim što sam prodao. Može li neko to da proveri? - napisao je Aleks u jednom mejlu kako piše CBS.

Dobio je automatski odgovor koji je glasio:

- Hvala što ste poslali poruku našem timu za podršku. Želimo da znate da radimo na vašem problemu i kontaktiraćemo vas što pre, ali naš odgovor će možda kasniti.

Aleks je kasnije tog dana počinio samoubistvo. Ostavio je pismo svojim roditeljima u kome je pisalo:

- Kako može neko od 20 godina bez primanja da dobije skoro 1 milion $ duga?

- Sve što sam kupio i prodao je trebalo da se poništi, ne znam šta sam to uradio. Nisam uopšte želeo da ovoliko rizikuje, mislio sam da koristim samo novac koji već posedujem. Ako pogledate u aplikaciji videćete da sam isključio opciju pozajmljivanja. Bolna pouka. Je**m ti Robinhud - dodao je Aleks

Dan nakon Aleksovog samoubistva Robinhud je poslao još jednu automatsku poruku koja je ukazala da je problem rešen i da Aleks nije dugovao novac.

- Odlične vesti! Pišemo vam da vam kažemo da su vam sklonjene restrikcije trgovine. Ako imate neka pitanja molimo Vas da nam pišete, rado ćemo Vam pomoći - pisalo je u poruci

Aleksovi roditelji sada tuže kompaniju zbog samoubistva.

Autor: cbsnews.com

#Robinhud

#SAD

#samoubistvo

#tinejdžer