U ovoj nesreći nema stradalih niti ozleđenih

Brod koji je juče pao s Avangardovog travel-lifta u pulskoj luci, potpuno je potonuo. Podsećamo, tek dovršeni brod koji je izgradio pulski Tehnomont i čekao da bude otpremljen vlasniku iz Irske pao je sa travel-lifta. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske objavilo je detalje o ovom događaju:

- Tokom juče pokrenutog postupka podizanja novogradnje ribarskoga broda pomoću prevozne lučke dizalice, pukla je podizna traka te je novogradnja ispala iz nosača, pri čemu je pramčani deo potopljen u moru, dok je krmeni deo ostao pričvršćen na dizalicu. Nažalost, tokom noći novogradnja je u potpunosti ispala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke. U ovoj nesreći nema stradalih niti ozleđenih, a trenutno su u toku pripreme za vađenje novogradnje iz mora.

- Službenici Lučke kapetanije Pula dojavu o nesreći u slobodnoj zoni luke Pula primili su juče, 8. februara u 15 sati, od delatnika kompanije Avangard Shipyards, angažovane na podizanju broda na obalu te su odmah izašli na poziciju nesreće. O događaju su iz LK Pula obavestili MRCC Rijeka i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te su na poziciju pozvane interventne službe - objavilo je Ministarstvo.

Autor: redportal.rs

#Pula

#brod

#dizalica

#more