Veliki uspeh srpskog filma

Dara iz Jasenovca je najgledaniji film u Americi na osnovu prosečne zarade u bioskopima. On se od petka prikazuje u bioskopima širom Sjedinjenih Američkih Država i u vikendu za nama beleži odlične rezultate.

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Tako je na primer, proteklog vikenda za film Male stvari zarada iznosila 952 dolara, a za Kruds: Novo doba – 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima Supernova sa Kolin Fertom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film Dara iz Jasenovca je takođe zanimljiva, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca ispod 35 godina starosti. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Film se po zaradi nalazi na 18. mestu američke Box office liste gledanosti.

Autor: redportal.rs

#Dara iz Jasenovca

#najgledaniji film

#u americi