Liga Italija i Pokret 5 zvezdica će podržati Super Marija

Mandatar za sastav nove vlade Mario Dragi obezbedio je podršku većine u italijanskom parlamentu nakon što su 2 glavne partije odlučile da mu daju podršku kako bi se prevazišla aktuelna politička kriza.

Centristički Pokret 5 zvezdica i desničarska Liga najavili su da će ostaviti po strani međupartijska trvenja i rivalstva i da će podržati Super Marija kao novog premijera Italije.

Mi smo sposobni. Mi smo vodeća politička sila u državi, mi smo sila koja može da upravlja. Ne možemo da ostvarimo napredak ako kažemo ne.

Mateo Salvini, lider Lige i bivši ministar unutrašnjih poslova, naveo je da može da stoji rame uz rame sa onima koji su glasali da mu se ukine imunitet kako bi moglo da mu se sudi zbog zabrane migrantima da uđu u Italiju. Izjavio je da je nacionalni interes najbitniji.

Moglo bi da se kaže da će ovo da bude parlamentarni saziv narodnog jedinstva pošto će gotovo svi da podrže Super Marija. Ovakvo ponašanje svih italijanskih partija dolazi u trenutku kada Italija beleži godišnji pad ekonomije od 8,9% i 2. najveći broj preminulih od koronavirusa.

Autor: redportal.rs

#Italija

#salvini

#super mario