Neurologija provalila najbolji način za muvanje 😉

Seksi šale i dvosmisleno začikavanje mogu da budu urnebesno smešne i uzbudljive u zavisnosti od konteksta. Kada neko ubaci dvosmislenu reč u naizgled nevinu rečenicu (namerno ili slučajno 😅), uvek će dobiti snažnu rekaciju. Ta činjenica je zainteresovala naučnike da se bace na posao i da vide zašto smo takvi.

Novi članak objavljen u časopisu Biological Psychology bavio se upravo time. Organizovan je eksperiment u kome su učesnici slušali različite snimljene dvosmislene rečenice i šale, dok im se pratila aktivnost u mozgu. Da bi još više "začinili" eksperiment, glasovi koji su izgovarali tekst su čas bili neutralni, čas vrlo erotski. Namera je bila da se istraži efekat izgovora na percipiranu interpretaciju (prozodiju), odnosno različite efekte načina izgovora reči i njene ritmike na mozak.

pročitajte još

BDSM 💕💕💕

U tu svrhu 24 učesnika eksperimenta nakačeni su na EEG koji je merio promene i rekcije na sve: od suvih komentara pa do onih ekstremno erotizovanih i "vrućih".

Analiza samih snimaka pokazala je da se seksualno sugestivni razgovor izgovara mnogo sporije u odnosu na suvi i standardni formalni govor i često u dubljem tonalitetu. Kada su pregledani i nalazi sa EEG, otkriveno je da reči sa erotskim kontekstom stvaraju jedinstvenu rekciju u mozgu. 😎

Naime, kada neko sa vama govori rečima prepunim erotske dvosmislenosti i šala, mozak vrlo brzo integriše šta je rečeno (semantičke i lingvističke podatke) sa načinom izgovora (prozodija i tonalitet glasa). Na ovaj način mozak u potpunosti sagledava primljenu informaciju koju govornik prenosi, kao i njenu intenciju. Ovo je vrlo specifičan i poseban sistem procesuiranja informacija, što ukazuje da dvosmislenost, posebno u seksualnom kontekstu, ima veoma veliku društvenu vrednost (erotski sadržaj i tabu).

Ovo je možda ključ rešenja za sve usamljene muškarce i žene koji imaju problema da sebi nađu partnera. Više seksi humora i dvosmislenih šala, i možda se iznenadite efektom. 😊

Autor: Rachel Funell / redportal.rs

#Dvosmislenost

#Erotska dvosmislenost

#Erotski humor

#Nauka

#Neurologija

#Seksi šale

#muvanje

#udvaranje