Uobičajen pad epidemioloških brojeva vikendom

U poslednja 24 časa u Srbiji su registrovana još 1.684 slučaja zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 9.759 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 13 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 129 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 1.968 pozitivnih, 126 pacijenata na respiratoru i 14 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj vakcinisanih na teritoriji cele države do danas je oko 550.000 ljudi, što Srbiju čini 2. zemljom u Evropi po procentu vakcinisanog stanovništva.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa odložena je i umesto u ponedeljak, kako je prvobitno planirano, biće održana u utorak od 10.00 časova.

Ekonomski deo Kriznog štaba traži već neko vreme popuštanje mera, pre svega kada je reč o produženju rada kafića i restorana. Međutim, medicinski deo čvrst u stavu da su epidemiološki brojevi i dalje zabrinjavajući i da ne sme doći do opuštanja.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Vakcina

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vakcinacija

#vakcinacije

#vakcine

#vakcinisanja

#vakcinisanje