Uhapšena i supruga Veljka Belivuka

Sudija za prethodni postupak Specijalnog suda doneo je odluku o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 18 osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i trgovinu narkoticima i nedozvoljeno držanje oružja.

Belivuku se na teret stavlja ubistvo. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva.

Belivuk i drugih 19 uhapšenih u četvrtak noćas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će sprovedti istragu protiv njih zbog niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Prema pisanju medija, Belivuk i ostali mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih dela.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka pritvor je određen i Marku Miljkoviću, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.K, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.F, Ž.K, S.L, N.B i V.G.

Među uhapšenima je i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Prema pisanju medija juče su izvršeni pretresi na još nekim lokacijama i uhapšene su još tri osobe u Pančevu, koje se povezuju sa ovom grupom.

pročitajte još

POŽAR NA BANOVOM BRDU!

Autor: pink.rs / redportal.rs

#kriminal

#pritvor

#uhapšen

#velja nevolja