Prestiže Federera u najvažnijem parametru

Novak Đoković će 8. marta preteći Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste i preuzeće teniski tron.

Na ovaj način, Novak ostvaruje istorijski uspeh, ali ispunjava i jedan od glavnih ciljeva koji je sebi postavio u karijeri.

Broj nedelja na teniskom vrhu jeste stvar koja govori o kontinuitetu i o tome koliko si sposoban da kada postaneš najbolji to i održiš. Mnogi kažu da je mnogo teže ostati nego postati najbolji.

Rodžer Federer je za sada rekorder u broju nedelja provedenih na 1. mestu ATP liste. Od 8. marta će to biti Novak Đoković.

Noletov uspeh je utoliko veći s obzirom da je igrao u eri Federera i Nadala, koji su, prema mišljenju teniskih stručnjaka, najveći igrači ikada. Ukoliko je Novak uspeo da bude bolji od njih, to onda znači da je on veći čak i od njih.

Veliki rival Rafael Nadal posredno je kumovao da Đoković osigura obaranje rekorda, s obzirom da nije igrao na sinoćnjem meču između Španije i Italije na ATP kupu.

IZVOR: TW / @TennisMyLife68

Time je izgubio i teoretsku šansu da uz sticaj po njega srećnih okolnosti nakon turnira u Roterdamu i Australijan open-a pretekne Đokovića na ATP listi.

A Rodžer Federer, nakon duge pauze zbog povrede kolena, tenisu planira da se vrati baš 8. marta, kada Đoković od njega preuzima teniski vrh. Iako u dubokoj teniskoj starosti, Rodžer ne odustaje od misli o takmičenju.

- Dugo sam razmišljao kada i gde da se vratim. Australija je bila malo prerano zbog mog kolena. To boli. To je jedno od mesta na kojima najviše volim da igram. Želeo sam da se vratim na manji turnir, tako da nisam bio u potpunosti u fokusu za Melburn, treba mi turnir gde je stres malo manji. - rekao je Federer

Novak će tako baš na Dan žena ispisati istoriju svetskog tenisa, što je zgodna slučajnost, znajući koliki je džentlmen prema nežnijem polu uvek bio.

Autor: redportal.rs

#Nadal

#federer

#nole

#novak

#tenis

#đoković