Iznenadni poraz od Nemačke

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od reprezentacije Nemačke u borbi za polufinale ATP kupa!

Nemci su odneli pobedu sa 2:1 u međusobnim duelima.

Prvo je na teren izašao Dušan Lajović koji je igrao protiv Štrufa. Osvojio je 1. set, ali je posle problema sa žuljevima izgubio rezultatom 6:3, 3:6, 4:6.

Nemačka je povela sa 1:0 i u 2. singl susretu sastali su se Novak Đoković i Aleksandar Zverev. Đokovićev protivnik bio je sjajno raspoložen i uspeo je da osvoji 1. set rezultatom 6:7. Drugi set pripao je našem teniseru, koji je "počistio" protivnika i dozvolio mu da da osvoji samo 2 gema i izjednači na 1:1 u setovima. Treći, odlučujući set osvojio je Đoković koji je sjajno zaigrao i sa 11 as udaraca doneo pobedu Srbiji.

Nakon što je Srbija izjednačila protiv Nemačke, na teren je opet morao da izađe Đoković i to da igra u dublu.

U odlučujućoj utakmici u borbi za plasman u polufinale ATP kupa na teren su izašli Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Štrufa i Zvereva, ali je nemački par stigao do pobede sa 10:8 u odlučujućem 3. setu.

Pogledajte završetak meča i poslednji poen:

IZVOR: TW / @TennisTV

Tako je Srbija porazom izgubila šansu da brani prošlogodišnji trofej osvojen na ATP kupu, ali s obzirom da je Australijan open "iza ćoška" možda je i bolje da se naši momci okrenu prvom Grend slem turniru u sezoni i posvete pripremama za turnir koji počinje već u ponedeljak, 8. februara.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#atp kup

#australija

#melburn

#tenis