Navodi se da zbog velikog prisustva društvenih mreža opada podrška vojnom puču

Nova vlada Mjanmara koja je vojnim pučem preuzela vlast, blokirala je pristup Fejsbuku s obzirom na to da su sve češći pozivi na građansku neposlušnost kao vid protesta protiv svrgavanja i hapšenja dosadašnje premijerke San Su Kji.

Fejsbuk je izuzetno popularan u Mjanmaru, a do skoro vladajuća NLD je obično koristila ovu platformu da se obrati svojim simpatizerima. Korisnici interneta u Mjanmaru kažu da je problem sa Fejsbukom počeo u sredu, dok su mobilni operateri izašli sa saopštenjem da je stigla direktiva iz nadležnog ministarstva da se blokira Fejsbuk.

Pobednička partija na izborima je pozvala na građansku neposlušnost kako bi pokušaj puča propao. Jedni od predvodnika su medicinski radnici koji su rekli da ne žele da rade za ovakvu vladu. Inače, lekari su u Mjanmaru su visoko cenjeni.

Narod Mjanmara već nekoliko dana pokušava bukom da ukaže na protivljenje vojnom puču tako što noću udaraju u posuđe i trube automobilima.

IZVOR: TW / @nowthisnews

Uhapšena premijerka San Su Kji optužena je da poseduje ilegalno uvezena sredstva za komunikaciju koja su pronađena u njenoj kući u glavnom gradu Najpitavu.

Autor: Redportal.rs

#Facebook

#Myanmar

#puč