Šteta je procenjena na oko 16.000 evra

Zlatko Ovanin se u sunjskoj Posavini proteklih dvadesetak godina bavi uzgojem konja. Nakon zemljotresa u Petrinji, na njegovom imanju kod Sunje ubijeno je 8 konja vatrenim oružjem.

- Zamislite da neko nakon potresa ide po Zagrebu i ubija pse koji pod stresom napušteni lutaju ulicama. Nešto slično se dogodilo nakon potresa u Petrinji na mom posedu pokraj Sunje, gdje držim na ispaši stotinjak konja, hrvatskih hladnokrvnjaka. Ne mogu verovati da neko ide livadama i ubija konje vatrenim oružjem. Dva puta po 4 konja u desetak dana su ubijena. Taj bolesnik pucao je iz vatrenog oružja čak i u bređe kobile - rekao je juče Zlatko, vlasnik OPG-a za Jutarnji.hr

- Kod mesta Strmen i Crkveni Bok na sunjskom području, neko je u 2 navrata ustrelio po 4 konja pasmine hrvatski hladnokrvnjak. Ukupna šteta procenjuje se na oko 16.000 evra, a vlasnik je podneo kaznenu prijavu - kako policija izveštava.

- Zna se dobro ko to radi, a sada ta osoba preti da će sukob eskalirati ako se nešto ne promeni. Što to znači, da će pucati u ljude umesto u konje - pita se Ovanin.

Sličan scenario dogodio se pre 5 godina u tom kraju kada je ubijeno dvadesetak konja koji su bili na slobodnoj ispaši.

Autor: redportal.rs

#Konj

#Posavina

#livada

#vatreno oružje