Dodela nagrada održaće se 6. februara u Kombank dvorani

Vlada Republike Srbije je 2020. godine na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja propisala nagradu pod nazivom Dobročinitelj godine solidarnosti i saradnje.

Kako prenosi zrenjaninski.com, među dobitnicima ove nagrade je Renata Ilić koja je donirala svoju kosu za pravljenje perika za žene kojima je opala kosa zbog hemoterapije.

- Osim što sam počastvovana, jako sam iznenađena. Nisam očekivala da ovaj moj mali gest može da izazove pažnju, a kamoli da za to zaslužim ovako lepo priznanje. Čak nisam ni htela da se o tome piše, ali sam onda pomislila da bi to mogao biti podstrek za druge. I jeste! Znam da je posle objavljenog teksta kod vas još nekoliko mladih žena doniralo svoju kosu - izjavila je Renata za zrenjaninski.com

Zrenjanin ima još jednog dobitnika ove nagrade, a u pitanju je požrtvovani učenik gimnazije u Zrenjaninu koji je spasio 8-godišnju devojčicu koja je pala sa Železničkog mosta u Begej. Reč je o Marku Antiću koji je skočio u vodu i pomogao u izvlačenju devojčice iz reke. Marko je nakon svega izjavio da je uradio onako kako mu je savest nalagala.

Za ovaj događaj se brzo pročulo. Pre nego što sam dao bilo kakvu izjavu za medije, bio sam u dilemi da li da to uopšte učinim. Onda sam došao do zaključka da se oglasim, jer smatram da ovakve priče mogu da budu podstrek i drugima da pomognu ljudima u nevolji. Prijatno sam se iznenadio kada su me obavestili da sam jedan od dobitnika nagrade “Dobročinitelj godine solidarnosti i saradnje”, a još više je bila iznenađena moja porodica. Drago mi je što i država vodi računa o ovim stvarima - rekao je Marko.

Foto: Printscreen /zrenjaninski.com

Dodela nagrada održaće se 6. februara, sa početkom u 11 č. u Kombank dvorani. Svi oni koji su zainteresovani moći će da gledaju direktan prenos na RTS programu.

Autor: redportal.rs

#Nagrada

#Zrenjanin

#grad

#heroji

#kombank dvorana