Tom Mur je dva puta oborio Ginisov rekord, napisao autobiografiju, pomogao pri osnivanju dobrotvornih organizacija, a kraljica Elizabeta ga je proglasila vitezom ⚔️

Kapetan Tom Mur, britanski veteran iz Drugog svetskog rata koji je prikupio nekoliko miliona funti za zdravstvene radnike koji su na prvoj liniji borbe sa koronavirusom, preminuo je u svojoj 100. godini.

- Sa velikom tugom objavljujemo smrt našeg dragog oca gospodina, kapetana Toma Mura - rekle su njegove ćerke u izjavi za javnost.

IZVOR: TW / @captaintommoore

Ovaj dekica zapao je svima za oko kada je u aprilu snimljen kako šeta uz pomoć hodalice oko svoje bašte u selu Marston Mortaine, severno od Londona.

Tom Mur se nadao da će skupiti bar 1.000 funti za Nacionalnu zdravstvenu službu, ali je umesto toga skupio 41 milion. Dva puta je oborio Ginisov rekord, napisao autobiografiju, pomogao pri osnivanju dobrotvornih organizacija, a kraljica Elizabeta ga je proglasila vitezom.

IZVOR: TW / @RoyalFamily

Kako prenose iz Bakingamske palate, kraljica Elizabeta će poslati privatnu poruku u kojoj će izjaviti saučešće porodici.

Mur je prošle nedelje primljen u bolnicu nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronu.

IZVOR: TW / @captaintommoore

Fudbaler Dejvid Bekam i premijer Engleske Boris Džonson, takođe su odali počast preminulom vitezu na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

IZVOR: IG / @davidbeckham

IZVOR: TW / @BorisJohnson

Autor: etcanada.com / redportal.rs

#Engleska

#Kraljica Elizabeta

#Tom Mur

#vitez