Endi Džesi novi šef Amazona

Američki milijarder Džef Bezos napustiće mesto izvršnog direktora Amazona, objavila je ta kompanija.

Kako navodi Dejli Mejl, njega će na toj funkciji zameniti Endi Džesi. Džesi bi trebalo novu ulogu da preuzme u trećem kvartalu godine.

- Uzbuđen sam što mogu da objavim što će Endi Džesi postati novi izvršni direktor. Nameravam da fokusiram energiju i pažnju novim proizvodima i inicijativama - naveo je Bezos u mejlu upućenom zaposlenima.

Ljudi koji su sarađivali s njim opisuju ga kao iskrenu i dragu osobu koja svojim ljudima postavlja velika očekivanja i očekuje da će odgovoriti izazovu. Džesi vrlo ozbiljno shvata ulogu AWS-a u pokretanju velikog dela internet ekonomije.

Džesi je i jedan od najplaćenijih u Amazonu, i u protekle tri godine zaradio je više od 20 miliona dolara. Njegov rad privukao je poštovanje i drugih tehnoloških lidera. U jednom trenutku, bivši izvršni direktor Majkrosofta Stiv Balmer obratio mu se sa idejom da postane njegov naslednik, a bio je i u trci za prvog čoveka Ubera 2017.

Insajderi kažu da su sastanci sa njim veoma intenzivni. Svi dokumenti koji zahtevaju njegovu pažnju se štampaju - retko ih pregleda digitalno, osim ako ne putuje. Kada Džesi pregleda predlog za reč se javi tek nakon što svi ostali podele svoja razmišljanja.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#Endi Džesi

#direktor

#džef bezos