Potpuno zasluženo!

Ceo svet priča o Nikoli Jokiću, mladom 25-godišnjem košarkašu, koji se 2015. godine pravo iz Mege uputio u NBA ligu!

Odlično se snašao Jokić u najjačoj ligi sveta, ali može se slobodno reći da je ovo njegova sezona, s obzirom da ne prestaje da impresionira maestralnim partijama na terenu u dresu Denvera i još boljim rezultatima koje pokazuje statistika, pa svake nedelje "padne" po neko novo priznanje.

Prvo je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije 2 nedelje zaredom, drugo priznanje se odnosi na nešto što niko nije u poslednjih 35 godina. Više o tome možete pročitati u tekstu ispod:

Pored 2 gore navedena priznanja, ovog jutra, usledilo je i treće! Nikola Jokić je proglašen za NAJBOLJEG IGRAČA MESECA!

IZVOR: TW / @nuggets

Statistika pokazuje da je srpski centar do sada prosečno beležio zadivljujućih 26,8 poena, 11,8 skokova, 8,6 asistencija i na svakom odigranom meču imao je dvocifren broj u dve kategorije!

NEVEROVATNO!

IZVOR: TW / @NBA

Sa druge strane najbolji igrač Istočne konferencije je centar Filadelfije Džoel Embid koji trenutno beleži 28,3 poena, 11 skokova i 2,8 asistencija.

Jokić važi za glavnog favorita u osvajanju MVP nagrade. Ono što bi još više poboljšalo šansu su bolji rezultati Denvera koji se posle vrlo lošeg početka sezone sada nalazi na 4. mestu sa 12 pobeda i 8 poraza.

Autor: redportal.rs

#Denver

#NBA

#Nikola Jokic

#igrac meseca

#priznanja