Trenutni modeli će pokrivati celu sobu! 😃

Multinacionalna kompanija Xiaomi najavila je razvoj novog sistema transmisije energije koji može da napuni mobilni telefon sa druge strane prostorije, bez potrebe bilo kakvih postolja i žica. 😱

Mi Air Charge Technology je još u razvoju. Pored navedenog, sposobna je da efektivno prenosi energiju jačine 5 volti aparatu na udaljenost od skoro 5 m. Prenos energije je u potpunosti imun na bilo kakve fizičke objekte, koji mogu biti između njega i aparata koji cilja, što znači da zidovi, fioke ili torbe neće imati apsolutno nikakvog efekta na kvalitet punjenja.

Osnovu punjača čine 144 antene, koje se koriste da formiraju snop oko milimetar širokih talasa, koje se direktno upiru u mobilni telefon (ili neki drugi uređaj). Formiranje snopa stvara bežični signal, koji je uperen u specifičan uređaj da bi se ostvarila brza, pouzdana i efikasna konekcija.

Uređaji, poput smartfonova, hvataju te talase i prebacuju ih u struju. Mali odašiljači na telefonima (koje svaki ima) emituju signale niske jačine, dozvoljavajući stanici da uvek zna gde se uređaj nalazi.

Ovim sistemom više različitih uređaja može da se puni u okviru dometa stanice/punjača.

Autor: Peter Grad / redportal.rs

#Mobilni telefoni

#Smartfoni

#bežično punjenje

#tehnologija

#wireless charge