U intervjuu za Redportal.rs Mišo Cicković, poznat kao trebinjski Don Michel, otkriva ko je on, gde nabavlja garderobu, ko je najbolje obučen na domaćoj sceni, zašto treba da posetite Trebinje, ali i mnoge druge stvari 😊

Za one koji nisu iz Trebinja: ko je Mišo Cicković?

Najveći trebinjski galeb dubrovačkog primorja. Preko 35 devojaka za sezonu (preko 80% Zapadna Evropa i Amerika). Devojka mi je 1976. godine poklonila potpuno novu zastavu 101, kad je fićo bio pojam. 🤷‍♂️ Neka i vama vaše devojke kupe žvaku, i dobro je. Otac mi je završio pravni fakultet 1953. godine. Deda mi je živeo i radio u Južnoj Americi i imao svoj privatni avion. 😎

Kako se javila Vaša ljubav prema modi?

Od malih nogu sam imao afinitet prema modi. Sa roditeljima sam bio u Italiji 1965. godine i tada sam dobio prve levis farmerke. Od tog trenutka želeo sam da uvek imam najbolju garderobu, a i imao sam uslove za to, jer sam radio u Dubrovniku od svoje 15. godine, u turizmu. Moda me je uvek privlačila, i to nosim u duši.

Koja je najbolja definicija mode?

Moda je oblik života, ide sa vremenom u kojem živite i menja se konstantno. Moda je deo mene. Mnogi kažu za mene da donosim modu u ovaj grad. Nikola Tesla je bio čovek izvan svog vremena u nauci. Iako niko ne može da se poredi sa Teslom, ali šta je on bio u nauci, ja sam to u modnim trendovima u ovom gradu, a možda i šire. 😎

Foto: Instagram.com/don_michel__

Kada ste i kako dobili nadimak Don Michel?

Pošto sam od mladosti bio zgodan i veliki zavodnik, uporedili su me sa Don Žuanom. Umesto Žuan dodali su mi epitet Michel. Iz godine u godinu, kako su videli da ne odustajem od mode i da sam sa godinama sve bolji kao vino, sa pravom sam zaslužio nadimak don (gospodin).

Šta su prvi modni trendovi na ovim prostorima koje ste Vi počeli da furate?

Iz početka Levis, kasnije Ray Ban naočare, mirisi Paco Rabanne, Aramis, Yatagan. Bilo je i Versace... A danas samo Philipp Plein. Između ostalog, Ray Ban naočare (foto-senzibilne ) sam dobio 1974. godine od stjuardese koja ih je donela iz Njujorka. To je bio bum na Balkanu u to vreme. Nosio sam ih pre mnogih filmskih zvezda. Kada se pojavila Lacoste, u to vreme sam imao 10-15 majica u svom ormaru. Gradom je kružila priča među ženskim polom da Don Michelu curi krv iz ormara. Pobili se krokodili jer ih nije nahranio.

Ko Vam je omiljeni domaći, a ko strani dizajner?

Od domaćih nemam nikog omiljenog, a od stranih najbolji su mi Gianni Versace i Philipp Plein.

Kako nabavljate garderobu i kako izgleda Vaš ormar?

Uglavnom nabavljam garderobu iz Italije. Pet ormara je prepuno garderobe. Moraću da oslobodim još jednu sobu za novu kolekciju. 😏

Foto: Instagram.com/don_michel__

Koji modni detalj uvek treba da ponese muškarac, a koji žena? 🧐

Muško treba da je pravo muško, a devojke okupane, obučene, i uvek spremne.

Ko su vam najbolje obučene domaće javne ličnosti?

Željko Mitrović zato što nosi najboljeg dizajnera današnjice Philippa Pleina. Zna šta je prava stvar.

Da li čovek nosi odelo ili odelo nosi čoveka?

Odelo ne čini čoveka već je bitno šta čovek nosi u duši. Odelo je samo parče tkanine. I sa najelegantnijim i najjeftinijim odelom čovek je isti.

Kosi li se hedonistički način života sa duhovnošću?

Naravno da se kosi, ali u današnje vreme to je način života. Nekada su ideali bili ljubav i žrtva za bližnjeg, a danas se gledaju samo svoji interesi i kako da se zadovolje svoji užici.
View this post on Instagram

A post shared by Miso Cickovic (@don_michel__)

IZVOR: IG / don_michel__

Prati li se moda u Trebinju inače, kako komentarišete stajling svojih sugrađana?

U Trebinju se dame dosta dobro oblače. Devojke su među najzgodnijim u regionu i prate modu. Mnogi pokušavaju da me kopiraju, ali jedan je Don Michel.

Koja Vam je omiljena društvena mreža i zašto?

Nijedna mi nije draga, ali to je danas neophodnost i način života. Na društvernim mrežama su samo srećni momenti i ekskluzivne fotografije. Čovek bi pomislio: Vidi kako mu je lepo i uživa u životu. Međutim, društvene mreže su jedna velika laž. Niko neće podeliti sliku kad je tužan ili plače, već samo srećne momente da bi se pohvalio i da drugi vide njegovu sreću i da mu "zavide". Na debeli nagovor nekih prijatelja napravio sam Instagram. I ove slike su uspomena mojoj deci kada me ne bude. Tako da ako moram da biram omiljenu društvenu mrežu, to je Instagram.

Šta nam je virtuelni svet doneo, a šta odneo?

Iako je virtuelni svet omogućio lakšu komunikaciju i dodir sa svim krajevima sveta, to je ništa naspram onoga što nam je odneo. Odneo nam je sve i upropastio dušu. Dok su nekada deca bila napolju i igrala se sa svojim vršnjacima, danas provode vreme uz kompjuter, igrice i Jutjubove. Nekada decu nisi mogao da nateraš da dođu kući, a danas ne možeš da ih isteraš iz kuće. Kako bi jedan moj prijatelj rekao: "Bog na nebu, dolar na zemlji."

Foto: Instagram.com/don_michel__

Zašto svako bar jednom treba da poseti Trebinje?

Ovo je grad Svetog Vasilija Ostroškog, Jovana Dučića, Dejana Bodiroge, Nebojše Glogovca. Da nisam iz Trebinja, mene bi sigurno zanimalo da vidim kakav je to grad odakle potiču ovakvi biseri. Bio sam po mnogim svetskim metropolama. Od Pariza, Milana, Londona... Uvek sam se vraćao u Trebinje... Tih 80-ih godina imao sam čoveka koji radi za turističku agenciju i on mi je nudio carter letove za bilo koju svetsku destinaciju 10-ak dana i plaćen hotel. Ali mene to ništa nije zanimalo, jer su Trebinje i Dubrovnik biseri sveta. Trebinje je jedan od najsunčanijih gradova na Balkanu, sa odličnom klimom. Mnogo kulturnih i istorijskih spomenika. Zdrava i organska hrana. Nedavno je jedna nemačka televizija stavila Trebinje na 2. mesto na svetu za život za penzionere. Toplo vam preporučujem da svratite bar jednom u Trebinje i vidite sve lepote ovog grada. Ova lepota se ne može opisati rečima.

Poruka za naše gledaoce, čitaoce i slušaoce?

"Nek nam Bog da sreće da se vrate dani, slavni dani naše prošlosti." Živela Srbija... Do Tokija!!

Autor: redportal.rs

#MODA

#Mišo Cicković

#Red intrevju

#Trebinje

#don michel