Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će početkom nedelje biti potpisan novi ugovor o nabavci 11 miliona vakcina.

BEOGRAD- Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će početkom nedelje biti potpisan novi ugovor o nabavci 11 miliona vakcina.

Brnabić je za TV Pink, podsetila da Srbija ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona doza vakcina protiv korona virusa.

Brnabić: Uvek za dijalog, ali nema druge strane

SNS će učestvovati u međustranačkom dijalogu kao što je učestvovala u svim razgovorima do sada koje je deo opozicije napuštao i time je pokazala da u Srbiji postoji dijalog i prostor za dijalog, ali ne i druga strana koja je tražila izgovore da ne učestvuje u dijalogu i na izborima, izjavila je danas članica Predsedništva SNS Ana Brnabić.

Ona je rekla da se kao premijerka ne bavi međustranačkim dijalogom, ali kao član SNS ističe da je ta stranka pokazala do sada spremnost, toleranciju, fleksibilnsot, i da je uvek bila za svaku vrstu dijaloga, u svakoj formi.

Brnabić: Srbija jedan od lidera u rodnoj ravnopravnosti

Srbija je jedan od lidera u rodnoj ravnopravnosti i nadam se zemlja koja menja svet, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je povodom objave njene fotografije na profilu američke glumice Dženifer Aniston, gde se našla u društvu najuticajnijih žena sveta, kazala da je to odlično za Srbiju.

Brnabić:SRB ozbiljna i u najtežim trenucima,pomaže partnere

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da se Srbija kada je najteže, kao sada, ponaša najozbiljnije, daje pomoć svim svojim partnerima, dok je EU pokazala da pod pritiskom ne poštuje vladavinu prava.

Brnabić je za TV Pink kazala da se sada vide neverovatne stvari, kako EU reaguje pod velikim pritiskom, situacijom koja nije ništa teža od drugih zemalja sveta u vezi nabavke vakcina.

Brnabić: Srbi na KiM sačuvali prisebnost, pokazali dostojanstvo

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je danas da je srpski narod na Kosovu i Metohiju suočen s tim da politički lideri iz Prištine pokušavaju da dobiju jeftine političke poene, umesto da se bave životnim pitanjima i pomognu narodu koliko mogu.

Brnabić se zahvalila Srbima na KiM što su na provokaciju Aljbina Kurtija i Vljose Osmani koji su juče bili na severu imali odmerenu reakciju, sačuvali prisebnost i pokazali dostojanstvo.

Brnabić: U Srbiji vakcinisano 438.000 ljudi

U Srbiji je do sada vakcinisano 438.000 ljudi, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da je Srbija po stopi vakcinacije apsolutno prva u regionu i druga u Evropi.

Brnabić je istakla da će biti dovoljno doza za revakcinaciju jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina, odmah jedna polovina odvaja “sa strane” da bi bilo dovoljno doza za revakciju.

Autor: APTanjug

#Ana Brnabić

#KOVID 19

#Srbija

#Vakcina

#koronavirus

#premijerka

#vakcinacija