Nalazima potvrđeno da je učesnik, koji je imao 38 godina, umro od posledice aterosklerotske kardiovaskularne bolesti

Majkl Parades, učesnik poznatog takmičenja sa preprekama Wipeout, koje se prikazuje i na našim televizijama, umro je od srčanog udara prilikom snimanja emisije 19. novembra prošle godine. To je utvrđeno autopsijom čiji su rezultati objavljeni juče.

Ovim nalazima je potvrđeno da je učesnik, koji je imao 38 godina, umro od akutnog infarkta miokarda, kao posledice aterosklerotske kardiovaskularne bolesti.

Parades je prelazio prepreke da bi u jednom trenutku pao u vodu. Tada je doplivao do ivice bazena ali nije uspeo da izađe iz vode. Ekipa prve pomoći ga je odmah smestila u kolica i pružila mu neophodnu pomoć, tako da je hitno prebačen u bolnicu, ali je nažalost preminuo nakon 24 sata.

- Skrhani smo Paradesovom smrću, tako da izjavljujemo iskreno saučešće njegovoj porodici - rekao je predstavnik za medije televizijske stanice TBS, na kojoj se ovo takmičenje emituje godinama.

Iako svi takmičari prolaze detaljne lekarske preglede pre no što uopšte dođu na teren sa preprekama, još jednom se pokazalo da je neke bolesti ili mane gotovo nemoguće primetiti. Ovakvi slučajevi, kao i prošlogodišnje izbijanje koronavirusa su samo pokazatelji u nizu sličnih koji nas podsećaju da su ulaganja u medicinska istraživanja još uvek nedovoljna za osećaj sigurnosti koji bismo svi želeli da imamo. Bar kad je zdravlje u pitanju.

IZVOR: YT / News Hour

Autor: redportal.rs

#SMRT

#infarkt

#učesnik preminio

#wipeout