On kaže da ga to ne opterećuje

Španski teniser Rafael Nadal koji je 2. najbolji teniser sveta može da postane najveći teniser svih vremena, ukoliko osvoji Grend slem turnir Australijan open, koji počinje za 10 dana!

Osvajanjem ovog turnira on će doći do ukupno 21. Grend slem trofeja i tako postati teniser sa najviše osvojenih titula sa najprestižnijih takmičenja!

Međutim, vrlo dobro se zna da je Australijan open Novakov turnir i da ga je do sada osvojio čak 8 puta!

Dok se Nadal osvajanjem "svog" turnira Roland Garos izjednačio sa Rodžerom Federerom i sada obojica imaju po 20 Grend slem trofeja, dok Đoković broji 17 trofeja.

IZVOR: TW / @AustralianOpen

- U teniskoj karijeri sam uradio mnogo više nego što sam mogao da sanjam. Bilo bi čudesno da osvojim još 1 Grend slem, ali znam da to nije ključ moje sreće u budućnosti. To mi nije dodatni pritisak i nije opsesija. Ako se desi, fantastično, ali ako se ne desi, više sam nego zadovoljan svime što sam do sada uradio - rekao je Nadal.

Nadal je na jučerašnjem egzibicionom turniru u Adelejdu pobedio Dominika Tima u 2 seta. Na tom istom turniru je igrao i Novak Đoković protiv Janika Sinera, iako je 1. set umesto njega odigrao Filip Krajinović.

Više o Novakovom meču pročitajte u teksovima ispod:

Nadal je nedavno prozvao Đokovića koji se borio za tenisere u karantinu. Više o tome saznajte iz teksta ispod:

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Nadal

#tenis

#trofeji