Velika Britanija, Brazil, Južna Afrika i Portugal su prve države u opticaju

Nemačka vlada razmatra opciju uvođenja svih dolaznih letova iz država u kojima je otkriven novi soj koronavirusa, bez obzira na dogovore koji će postojati na nivou Evropske unije.

Trenutno se održavaju razgovori u okviru Evropske unije o tome kako bi države članice mogle da primenjuju dalje restrikcije. Federalni ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer najavio je da će se odluke doneti na nacionalnom nivou ukoliko se odgovarajući plan u okviru Evropske unije ne bude napravio.

Zehofer je najavio povećanu mogućnost smanjivanja dolaznog avio-saobraćaja na "nulu", nakon što je najavio da su potrebne drastične mere. Kao prve države koje bi mogle da budu na crnoj listi su Velika Britanija, Brazil, Južna Afrike i Portugal.

Fokusirani smo na zone gde je zabeležena mutacija virusa i želimo za ta područja da uvedemo restrikcije. Pokušavamo još uvek da definišemo koja država je zona mutacije.

Nemačka je zabeležila skoro 2,2 miliona zaraženih koronavirusom od početka pandemije i više od 50.000 preminulih. Trenutno je na snazi policijski čas u Nemačkoj gde su zatvorene sve prodavnice koje nisu od suštinskog značaja za život.

Autor: redportal.rs

#Nemačka

#Vakcina

#koronavirus