Ove tajne možete prilagoditi bilo kojem receptu

To je jedan od lakih slatkiša i jedan od prvih koji je naučio koji voli da eksperimentiše u kuhinji. Čak su i početnici u kuvanju pokušali da naprave tortu od vanile.

Istina je da kolači s pravom spadaju u kategoriju jednostavnih recepata, ali postoji nekoliko saveta da ćete ako ih sledite imati siguran rezultat. Ove tajne možete prilagoditi bilo kojem receptu.

Foto: Unsplash.com

Sastojci u pufnastim kolačima na sobnoj temperaturi - Čak i ako je vaše vreme vrlo ograničeno, trebalo bi znati da materijali koji se bolje homogenizuju treba da budu na sobnoj temperaturi, a ne da dolaze direktno iz frižidera. Maslac i jaja treba ostaviti pola sata van frižidera pre nego što ih dodate mešavini kolača.

Foto: Unsplash.com

Rerna prethodno zagrejana i zatvorena - Tajna pečenja je u temperaturi. Želite da iznutra ne bude sirovo, a spolja da ima ružičastu boju.

Foto: Unsplash.com

Zagrejte rernu na 170-180 ° C i ne otvarajte je uopšte prvih 30 minuta. Na ovaj način će se torta ravnomerno dizati. Da biste videli da li je spremno, umočite nož u testo. Ako izađe čista, vaša torta je spremna.

Jaja - Jaja možete da razdvojite u žumanca i belanca i tučete čvrstu masu koju ćete ugraditi u smešu.

Trebaće vam lopatica i nežni kružni pokreti kako bi se belanca homogenizovala, zadržavajući vazduh. Prvo dodate brašno, a zatim masu sa belancima.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#hrana

#kolač

#recept

#recepti

#torta