Čisti i ujedno hrani kožu!

Antibakterijski gel za tuširanje, može vam biti od koristi recimo nakon kupanja u bazenu u reci ili u moru, kao i nakon depiliacije ili jednostavno u bilo kojoj situaciji kada jednostavno želite da svoju kožu osvežite jednim korisnim antibakterijskim tretmanom čišćenja.

Da biste napravili ovaj gel, potrebni su vam sledeći sastojci:

- Oko 350 mililitara destilovane vode.

- 1 tvrdi antibakterijski sapun (nemojte koristiti tečni antibakterijski sapun),

- 1 supena kašika tečnog glicerina,

- 1 kafena kašika tečnog vitamina E,

- Rende

- Odgovarajuća šerpica za pripremu antibakterijskog gela za tuširanje,

- 1 manja plastična posuda,

- Štapni mikser ili mutilica za nes kafu,

- Odgovarajuća ambalaža za čuvanje ovog gela.

Foto: Unsplash.com

U odgovarajuću šerpicu, sipajte 350 mililitara destilovane vode i to stavite na ringlu da provri. Što sitnije izrendajte antibakterijski sapun. Kada je voda provrela, pomerite šerpicu sa ringle i u nju ubacite izrendani antibakterijski sapun. Promešajte taj sadržaj kako bi se antibakterijski sapun rastvorio u vreloj destilovanoj vodi. Sadržaj iz šerpice prespite u manju plastičnu posudu. U tu posudu, dodajte supenu kašiku tečnog glicerina i sve dobro promešajte. Odložite posudu na neko mesto gde vam neće smetati i sačekajte da prođe oko dan i po, odnosno oko 36 sati. Kada je to vreme prošlo, primetićete da sadžaj u posudi više nije u retkom tečnom stanju. Tada, uzmite štapni mikser ili mutilicu za nes kafu i dobro umutite sadržaj u činiji. U umućen sadržaj, dodajte jednu kafenu kašiku tečnog vitamina E. Sve dobro promešajte i prelijte u ambalažu za čuvanje vašeg antibakterijskog gela za tuširanje.

Foto: Unsplash.com

Ono što bismo izdvojili kao razlog i prednost zašto treba da napravite ovaj antibakterijski gel, a ne da se jednostavno istuširate koristeći antibakterijski sapun umesto gela za tuširanje, je taj što ovaj gel osim što dezinfikuje kožu, ujedno je i hrani. Za to su odgovorni tečni glicerin i tečni vitamin E. To nije slučaj sa antibakterijskim sapunima. Antibakterijski sapuni, uspešno dezinfikuju kožu, ali je zbog grubih sastojaka koje sadrže ujedno i isušuju i zapravo smanjuju njenu dalju otpornost na bakterije.

Foto: Unsplash.com

Uz to, ovako pripremljen antibakterijski gel za tuširanje, mnogo lakše klizi po koži i prodire duboko u pore, nego što to može biti slučaj sa sapunicom. Ovako pripremljen gel za tuširanje, odličan je i preporučujemo ga za tuširanje leti kada se pojačano i često znojite i kada vaša koža zbog kraće odeće lakše dolazi u kontakt da spoljašnjom sredinom, pa samim tim i sa različitim vrstama štetnih bakterija.

Takođe, preporučujemo da ovakav gel za tuširanje ponesete sa sobom na letovanje i da ga koristite uvek nakon vremena provedenog na plaži i u vodi.

Autor: redportal.rs

#dezinfekcija

#gel

#glicerin

#kako da

#tuširanje