Ako živite sa dijabetesom, sada će vam život biti znatno lakši!

Ne znamo da li smo vam rekli, ali zalepili smo se za tehnologiju i ne smatramo slučajnim da je reč upravo ženskog roda!

U ovo vreme izolacija, kada smo svi nužno kod kuće, prijatelji nas zovu da im damo sve savete za opstanak u svetu bez fizičkog kontakta. Od e-kupovine do pozorišta koja imaju onlajn predstave. Ili vebinare koje možete da pohađate, gotovo sve. A da se i ne govori o mrežnim spojevima i društvenim mrežama... Jedna novinarka odlučila je da podeli otkriće u aplikaciji, koja će olakšati nekome zdravstvenu situaciju nemerljivo mnogo.

Međutim, novinar Lejdilajk magazina izjavila je sledeće: - Iako svi znaju koliko volim tehnologiju i da volim da provodim vreme otkrivajući najkorisnije aplikacije koje će mi olakšati svakodnevni život, oni ne znaju da imam dijabetes. Kada sam to spomenuo svojoj prijateljici u kasnom noćnom ćaskanju, nije propustila priliku da me suoči sa mojim sledećim tehnološkim izazovom: postoji li aplikacija koja olakšava život osobama sa dijabetesom tokom ovog stresnog perioda zaključavanja?

Foto: Unsplash.com

Naravno da postoji! Zove se FreeStile LibreLink i zvanična je Abbott aplikacija koja omogućava korisnicima Freestile Libre sistema da mere glukozu svojim mobilnim telefonom.

Ako živite sa dijabetesom, možda ste upoznati sa Abotovim sistemom FreeStile Libre, zahvaljujući kojem je merenje glukoze izvršeno bez uboda u prste! FreeStile Libre meri glukozu tokom celog dana pomoću 14-dnevnog senzora postavljenog na zadnjoj strani nadlaktice.

Foto: Unsplash.com

Sada kroz ovu aplikaciju, za kompatibilne iOS i Android telefone, skenirate senzor FreeStile Libre i odmah vidite očitanja glukoze na ekranu svog telefona. Svaki put kada se senzor skenira, na ekranu se prikazuje trenutna vrednost glukoze, strelica trenda koja pokazuje brzinu i smer promene glukoze, kao i istoriju poslednjih 8 sati. Na ovaj način mogu da imam potpunu sliku svoje glukoze, bilo kad i bilo gde!

Ostavili smo vam najbolje, za kraj! Zahvaljujući telemedicinskoj tehnologiji koja integriše sistem FreeStile Libre, imate mogućnost daljinskog upravljanja dijabetesom u saradnji sa svojim lekarom: to jest, može mu poslati podatke o glukozi koje je aplikacija zabeležila direktno putem Libre Viev - sigurnog oblaka sistema upravljanja podaci koji zdravstvenim radnicima omogućavaju pristup podacima o glukozi svojih pacijenata 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, bez potrebe posete lekara.

Foto: Unsplash.com

Na ovaj način možete da budete u stalnom kontaktu s njim, čak i usred zaključavanja. Ovo je srećom oslobodilo strepnje mnoge korisnike aplikacije da će biti u opasnosti da odu od kuće u zakazanu posetu lekarskoj ordinaciji. Ali vaš lekar takođe ostaje obavešten o toku vašeg zdravlja i obaveštava vas o svim promenama koje morate da unesete u lečenju, pružajući mi medicinske savete iz daljine!

Na kraju, mislimo da ste oslobođeni stresa zbog upravljanja dijabetesom. Postoji li aplikacija koja nas podseća na ishranu i dijete?

Autor: redportal.rs

#medicina

#razvoj

#tehnologija

#zdravlje