Živeliii! 💑

U Norveškoj je sprovedeno istraživanje u kojem je učestvovalo 19.977 bračnih parova i koje je pokazalo da oni parovi koji zajedno konzumiraju alkohol imaju mnogo manji rizik od raspada braka od ostalih parova.

Foto: Unsplash.com

Međutim, količine alkohola moraju da budu umerene. Brakovi u kojima je jedan partner pio mnogo više od drugog, imali su mnogo veći rizik za raskid. To je bilo posebno izraženo kod parova u kojima su žene konzumirale velike količine alkohola.Od bračnih parova u kojima su žene pile velike količine alkohola njih 26,8% završilo je razvodom braka. Za razliku od toga, broj brakova u kojima je muškarac pio velike količine alkohola, a koji su se završili razvodom iznosio je 13,1%. Broj brakova koji su završili razvodom, a u kojem su oba partnera pila velike količine alkohola je bio 17,2 posto.

Foto: Unsplash.com

Fartein Ask Torvik, naučnik sa Instituta za javno zdravlje i vođa istraživanja, kaže da se brakovi u kojima žena pije mnogo više od muškarca raspadaju iz više razloga. Neki od njih su i to što alkohol mnogo više utiče na žene i to što se konzumiranje alkohola ne slaže s ulogama žena u društvu, prenosi LA Tajms.

Foto: Unsplash.com

Parovi koji nameravaju da počnu zajednički život trebalo bi da znaju navike svog partnera kada je u pitanju konzumiranje alkohola, jer bi to mogao da postane problem u budućnosti. Najbolje je kada i muž i žena zajedno konzumiraju umerene količine", dodao je Torvik.

Broj razvoda brakova u kojima su oba partnera konzumirala umerene količine alkohola je bio 5,8%.

Autor: redportal.rs

#Razvod

#alkohol

#brak

#parovi

#piće