Puklo prijateljstvo?

Velikani belog sporta Novak Đoković i Rafael Nadal izgleda da više nisu u dobrim odnosima, s obzirom da se znalo da su dobri prijatelji van terena, što su više puta isticali.

Fama oko organizacije 1. Grend slem turnira Australijan open ne jenjava. Nakon oštrih pravila organizatora, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, svi teniseri su u karantinu i imaju ograničeno kretanje i mogućnosti za pripremu pred turnir. Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Zbog nehumanih uslova organizatora, naročito za tenisere i teniserke, koji su u karantinu već drugu nedelju, založio se Novak Đoković, 1. reket sveta, koji je predstavnicima turnira izneo 6 zahteva za tenisere, koji su u strogom karantinu.

Više o Đokovićevim specijalnim zahtevima, koji su nešto kasnije odbijeni, pročitajte u tekstu ispod:

Ono što je izazvalo mnogo komentara je povučenost Rafaela Nadala po pitanju tretmana za više od 70 tenisera. Dok se Đoković, koji nije bio u potpunom karantinu, borio za druge tenisere, Nadal je sve posmatrao po strani.

U prvoj izjavi iz karantina Nadal je indirektno "potkačio" Đokovića rekavši sledeće:

- Neki moraju da objave javno sve stvari koje rade. Drugi to rade privatnije i ne moraju da podele sa svima - rekao je Španac.

Foto: Tanjug

Ovom izjavom Nadal je aludirao na Đokovića da radi sve javno kako bi dobio naklonost medija.

Španski teniser je istakao da je malo ljut na tenisere iz Melburna, jer tvrdi da neki od njih imaju bolje uslove od njega tokom priprema za Australijan open!

- Ne znam kakva je to priča o jednakosti, nisam video da se oni žale na uslove koje mi imamo. Sad treba svi da ostanemo bez treninga - upitao je Nadal, a zatim dodao:

- Razumljivo je, znam zašto se ljudi žale. Neki igrači u Melburnu imaju bolje uslove nego mi u Adelejdu. Tamo ima i većih soba, gde mogu da se rade bolji treninzi i da se priprema sa trenerima. Gde je tu granica? Stvar je etike, svako ima mišljenje o veličini hotelskih soba - rekao je Nadal.

Australijan open počinje 8. februara, a 29. i 30. januara održaće se egzibicioni turnir za 6 najboljih tenisera i teniserki sveta.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Rafael Nadal

#australijan open

#melburn

#novak djokovic

#turnir