Čuvar tradicije!

Popularni pevač Sloba Radanović dobio je nesvakidašnji poklon od svog prijatelja. U pitanju su gusle, instrument koji ima dugačku istoriju i tradiciju. Sve je manje čuvara tradicije koji praktikuju čuveno pevanje uz gusle, pa se izgleda zato Sloba prihvatio te uloge.

IZVOR: TW / @SlobaRadanovic

Od pevača narodne muzike vrlo lako može postati narodni guslar, pa ne bi bilo čudno da Sloba svoj rijaliti takmičarski duh iskoristi kako bi uzeo učešće u nekoj od tradicionalnih manifestacija namenjene upravo guslarima. Korona je, mnogi pevači menjaju pravac svoje karijere, a izgleda da je Radanović pronašao svoj novi put. 😁

Možda mu je časove davao baš Miroljub Petrović. Da li se Sloba uopšte možete meriti sa ovako vrsnim guslarom i da u trenutku smisli prigodne reči?

IZVOR: YT / Red TV

Tviteraši naravno nisu mogli a da ne prokomentarišu ovo, pa su mu ispod tvita pisali predloge pesama koje može da zapeva svirajući gusle. Astoučitelj @AstroBotas je bio u fazonu "sve sam prva radila", pa je svojim kokreatorima to i dokazao slikom koju na Tviteru već svi dobro znaju.

IZVOR: TW / @AstroBotas

Autor: redportal.rs

#Botas

#Sloba Radanović

#Tradicija

#gusle