Postoji plan da se P i Mejt serija prodaju

Agencija Rojters pod parolom "ekskluzivno" prenosi da je kineska kompanija Huawei trenutno u pregovorima oko prodaje svoja dva premijum modela P i Mejt, što bi verovatno značilo da će ova kompanija izaći iz proizvodnje pametnih telefona.

Razgovori između najveće svetske kompanije za proizvodu telekomunikacione opreme i konzorcijuma predvođenim investicionim fondovima iza kojih stoje kineski zvaničnici iz Šangaja traju već mesecima.

Kako navode izvori agencije Rojters, ovi pregovori traju još od septembra, a u ovom trenutku Huawei je mnogo bliži prodaji svoja dva najjača brenda pametnih telefona. Prodaja Mejt i P serije telefona se procenjuje na 39,7 milijardi dolara u periodu između 3. kvartala 2019. i 2020. godine.

Još uvek je otvorena mogućnost da pregovori budu završeni bez uspeha, a i sami predstavnici Huawei kompanije navode da ovakve glasine nisu tačne.

Do kompanije Huawei su došle netačne glasine o mogućoj prodaji naših flegšip modela pametnih telefona. Takve glasine su bezvredne zato što naša kompanija nema takav plan.

Jedan od razloga zbog kog se otvaraju pregovori o mogućoj prodaji flegšip modela ove kompanije jeste procena da Bajdenova administracija neće voditi popustljiviju politiku prema Huawei kompaniji u odnosu na onu koju je vodio prethodni predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp.

Autor: redportal.rs

#Huawei Mate

#Huawei P40

#honor

#huawei